LinkedIn ATIM   Facebook ATIM   Googleplus ATIM  

+31(0)30 600 50 80
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Rapport: Millennials in the Supply Chain

APICS, de professionele associatie voor supply chain management vindt dat het tijd is voor verandering als het gaat om de perceptie van millennials in de supply chain en werkplek. Een nieuw onderzoek, vrijgegegeven door APICS, laat zien dat millennials een essentieel onderdeel van de supply chain personeelsbestand aan het worden zijn en dat zij 'enthousiast en toegewijd zijn aan het werken in de supply chain management'.

Lees het hele rapport hier

 

Lean examen afnemen in 2018

Wilt u een beter inzicht in verspillingen binnen bedrijfsprocessen? Met een Lean studie leert u allereerst de basisprincipes van het Lean management zoals valuestreaming, 5S model, TQM tools, en veel meer. Lean kan bijdragen aan de concurrentiepositie en zo ook aan de overlevingskansen van Nederlandse bedrijven. Lean zorgt voor korte doorlooptijden en een grotere flexibiliteit van het ontwikkelen, produceren en leveren. 

Vier keer per jaar kunt u bij ATIM Opleidingen terecht voor het Lean Green Belt, Black Belt en Champion examen. Als enige in Nederland bieden we u het examen van het IIBLC aan. Bij een positieve uitslag, krijgt u een internationaal erkend certificaat voor Green Belt, Black Belt of Champion. 

Na het behalen van Green Belt in Lean bent u in staat om de Lean methodiek toe te passen in uw eigen werkomgeving en bent u in staat in een Lean project te anticiperen. Na het behalen van het Black Belt certificaat bent u in staat om zelfstandig een Lean trajecten uit te voeren.

Lean examen data

Bij ATIM kunt u ook in 2018 weer terecht voor een internationale erkenning in Lean. De volgende zaterdagen worden in 2018 aangeboden van 8:30 - 12:00 uur.

16 juni 2018, uiterste inschrijfdatum 14 mei 2018

15 september 2018, uiterste inschrijfdatum 13 augustus 2018

15 december 2018, uiterste inschrijfdatum 12 november 2018

Meer vragen over Lean? Bel ons gerust op 030 600 50 80.

Behaal een internationale certificering voor Lean

17 maart 2018 is het weer zover, dan zijn de examens voor Lean Yellow Belt, Lean Green Belt en Green Black Belt bij ATIM Opleidingen. Alleen ATIM Opleidingen is voor Nederland de officiële partner van het IIBLC, de organisatie die het lean examen uitgeeft met internationale erkenning.

Vier keer per jaar is er de mogelijkheid om een Lean certificering te behalen. Heeft u de inschrijving van 17 maart nou net gemist? Geen nood, op 16 juni 2018 is er weer de mogelijkheid om examen te doen voor één van de verschillende lean niveaus. Let wel op dat de sluitingsdata meer dan een maand van te voren is, op 13 mei 2018. 

Benieuwd wat de belangrijkste elementen van het Green Belt en/of Black Belt examen zijn? Dat vindt u allemaal in het Book of Knowledge van het IIBLC. Deze kunt u bij ons voor € 25,- bestellen via deze link.

Alles draait om snelheid in de supply chain

Een goed ingericht supply chain management kan een concurrentievoordeel opleveren. De naam zegt het al, het gaat over de planning en besturing van goederenstromen in de toevoerketen en de zorg voor leverbetrouwbaarheid en kostenefficiëntie. Lage voorraadkosten combineren met goede klantenservice. Handelen vanuit de wensen van de klant is steeds belangrijker. De communicatie tussen de schakels in de keten zijn daarmee ook steeds belangrijker. Een goede ketensamenwerking kan bovendien leiden tot procesinnovaties. 

Nee verkopen kan tegenwoordig niet meer

Nee verkopen moet te allen tijde voorkomen worden, want dan kiezen consumenten voor een ander product of gaan ze naar een andere aanbieder.

Lees meer...

APICS CPIM vanaf september vernieuwd

Vanaf september zal de APICS opleiding CPIM, Certified in Production and Inventory Management , niet meer bestaan uit vijf losse modules. Vanaf dan zal er gesproken worden van een ''Part one'' en een ''Part two''. Part one zal de module die nu ook gegeven wordt bevatten, namelijk BSCM. Dit is de basis module waar iedereen volgens ons en APICS mee zou moeten starten. Part two bestaat uit de overige vier modules, MPR, ECO, DSP en SMR. APICS CPIM gaat vanaf dat moment van vijf examens naar twee examens. 

Vanaf heden hanteert APICS geen examen windows meer. Dat betekent dat het examen ingepland kan worden op het moment dat u wilt. Vanaf het moment van het aanvragen van de ATT (Authorization To Test), heeft u een half jaar de tijd om het examen in te plannen en af te nemen. 

 

Software Solutions

Interim Management

Contact

 • Financiële administratie:
 • Hoff van Hollantlaan 4
 • 5243 SR Rosmalen
 • Bezoekadres:
 • Parkerbaan 20
 • 3439 MC Nieuwegein
 • T: +31(0)30 600 50 80
 • E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Togenaarstraat 6
 • 5221 BK 's-Hertogenbosch
 • T: +31(0)73 624 06 65

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!

captcha