Login
 

Facebook ATIM LinkedIn ATIM Twitter ATIM  Googleplus ATIM  

phone icon+31(0)30 600 50 80 email 2 icon Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

APICS CPIM - opleiding

Direct inschrijven!

APICS ChannelPartner Horz

Certified in Production and Inventory Management  
Ontwikkel uzelf tot Operations Manager met een CPIM certificatie     

APICS CPIM-opleiding is een brede bedrijfskundige opleiding met aandacht voor alle bedrijfskundige aspecten; van het ontwerp van productieprocessen tot en met de uitvoering ervan, voorraadbeheer en kwaliteitsbeheersing. Het curriculum van CPIM bevat dan ook de modernste inzichten op het gebied van logistiek, ketenbeheersing en bedrijfsprocesverbetering. Het programma combineert leesmateriaal en interactieve online studiehulpmiddelen en -toetsen.

Waarom de CPIM opleiding volgen

 • Verhoog uw functionele kennis van productie en inventarisbeheer
 • Maximaliseer de ROI binnen uw organisatie
 • Vergroot uw kennis om ERP software toe passen om diverse kritieke functies binnen uw organisatie in te dekken. 
 • Verhoog klanttevredenheid door LEAN/ Just-in-Time producten en diensten te leveren

Onze opleiding bereidt u grondig voor op de CPIM examens, geeft inzicht in de theorie en stelt u in staat om de theoretische concepten toe te passen in de eigen praktijksituatie. Part I en Part II van de opleiding omvat vijf kennisgebieden:

 • Basis van Supply Chain Management
 • Strategisch beheer van de hulpbronnen
 • Master Planning van Resources
 • Gedetailleerde planning
 • Uitvoering en controle van de werkzaamheden

Per september 2017 is de CPIM opleiding vernieuwd 

Per september gaat de vernieuwde versie van de opleiding CPIM van start. De opleiding is dit jaar vernieuwd zodat deze beter aansluit op de huidige praktijk en nieuwe ontwikkelingen binnen de logistiek, bedrijfsprocesverbetering en ketenbeheersing. 

Mocht u meer vragen hebben over de verandering die gaat plaatsvinden, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer 030- 600 50 80 of door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vraag hier vrijblijvend onze opleidingsbrochure aan. Wij proberen binnen 24 uur u te beantwoorden.

button opleidingsbrochure opvragen

Opleiding

APICS CPIM - opleiding en modules

De cursist die geslaagd is voor de twee deelexamens, mag de internationaal erkende en gewaardeerde titel CPIM achter zijn of haar naam voeren.

De APICS CPIM-opleiding bestaat uit twee delen, de zogeheette 'Part I' en 'Part II'.

Part I 

6 lesavonden en 1 avond examentraining 
Part I vormt het stevige fundament van het curriculum als introductie module. De module geeft inzicht in de basisconcepten voor het integraal plannen en beheersen van de logistieke stromen in een bedrijf en in de supply chain, van “ zand tot klant “. Onderwerpen zijn onder andere forecasting, master Planning, material requirements planning, voorraadbeheer en distributiebeheer, kwaliteitszorg en Just In Time. 

Part II 

11 lesavonden en 1 avond examentraining

Part II is het tweede deel van de opleiding. Tijdens deze module gaat u dieper in op onderwerpen van het supply chain management die u in Part I heeft zien voorbijkomen. U leert hoe u een haalbare Master Schedule opmaakt, het opstellen van een logistieke planning in detail en hoe u dat uitvoert (of laat uitvoeren), evalueren van de performance alsmede het geven van feedback op de performance. 

De onderwerpen forecasting, demand en order service en sales and operations planning komen ook aan bod tijdens Part II.
Zodra u weet op wat voor manieren u kunt forecasten, is het nog belangrijker dat uw voorraad hier op berekend is. Hoe zorgt u voor het juiste voorraadbeheer en managed u de kwaliteit? Dat leert u onder andere tijdens Part II. 

Andere onderwerpen die behandeld worden zijn:

 • Organisatiestrategie
 • Logistieke strategie
 • Material Requirements Planning
 • Manufacturing Resource Planning respectievelijk
 • Capacity Requirements Planning
 • Planningsystemen en informatiesystemen

 

Voor wie is de opleiding geschikt

De CPIM opleiding is zeer geschikt voor kandidaten die werkzaam zijn in de manufacturing, retail, automotive, technology.

Bent u bijvoorbeeld werkzaam als:

 • Inkoper/ Planner
 • Product Planner
 • Material Manager
 • Supply Planner 
 • Manager 
 • Consultant
 • Supply Chain analyst
 • Inventory Analyst
 • Demand Analyst
 • Supply Chain Manager

dan is de CPIM opleiding een mooie opstap om u verder te ontwikkelen en meer kennis op te doen. U kunt tijdens de studie nieuwe ideeën op doen die direct toe te passen zijn in de praktijk. 

De opleiding breidt uw kennis uit van interne operaties en heeft als meerwaarde voor u en uw collega's dat u inzicht krijgt over een concurrentievoordeel voor uw organisatie.

Studievorm

APICS CPIM - Studievorm

Het ingangsniveau is mbo+ of hbo, waarbij enige jaren werkervaring in een logistieke functie als een belangrijk pluspunt geldt. Omdat gebruik gemaakt wordt van Engelstalige literatuur en ook de examens in het Engels worden afgenomen dient u te beschikken over goede leesvaardigheid in deze taal. De lessen worden gegeven in het Nederlands, op speciaal verzoek kan dit ook in het Engels.

De ervaring leert dat de studiebelasting per module ongeveer 50 tot 100 uren is.

Klassikaal

Iedere klassikale bijeenkomst duurt ongeveer drie uur, van 18:45 tot 21:45 uur. Het programma heeft een zodanige omvang dat het in één jaar gevolgd kan worden en beslaat twee modules.

Zelfstudie

Indien u kiest voor de zelfstudie of E-learning variant, dan kunt u op elk gewenst tijdstip beginnen. De studieplanning heeft u volledig in eigen hand. Bij de zelfstudie variant ontvangt u alleen de benodigde materialen om de opleiding te doorlopen. Lesmateriaal, sheets en documentatie zijn in het Engels.

E-learning

Bij de E-learning variant ontvangt u ook alle materialen én kunt u gebruik maken van contactmomenten met onze docent op een vastgesteld tijdstip (in onderling overleg). U kunt hierbij denken aan e-mail, Skype of telefonisch contact met onze docent van twee uur voor Part I en 3 uur begeleiding voor Part II . Lesmateriaal, sheets en documentatie zijn in het Engels.

Plaats & data

APICS CPIM - Plaats en datum

De klassikale lessen worden uitsluitend verzorgd op A-locaties.
Deze locaties zijn bereikbaar zowel met openbaar vervoer als met de auto.

De CPIM-opleiding wordt bij voldoende inschrijvingen gegeven van 18.45 uur tot 21.45 uur op hieronder genoemde locaties in Nederland:

 • Nieuwegein
 • 's-Hertogenbosch
 • Arnhem
 • Alkmaar
 • Amsterdam
 • Assen
 • Eindhoven
 • Heerlen
 • Rotterdam
 • Weert

Daarnaast bieden wij de opleiding in Duitsland aan op hieronder genoemde locatie.
Ook deze locatie is uitstekend bereikbaar, zowel met openbaar vervoer als met de auto.

Locatie ATIM Duitsland:

 • Mercure Hotel Düsseldorf Ratingen, An der Pönt 50, 40885 Ratingen
Bekijk hier wanneer de volgende CPIM module start.

Het is ook mogelijk deze opleiding incompany te verzorgen. Vraag hier een offerte aan.

Examen

APICS CPIM - Examen

Het examen van APICS wordt via CBT (Computer Based Testing) afgenomen. Voor een examen dient de cursist bij ATIM een zogenaamde ATT (Authorization To Test) te kopen.

Met deze voucher boekt u vervolgens bij Pearson Vue, een examen op één van hun locaties. Dit examen kunt u plannen op een zelf gekozen dag en tijdstip. Uiteraard binnen de openingstijden van Pearson Vue.

De kosten voor een CPIM ATT bedragen € 450,- exclusief btw. Bij de eerste aanvraag van een CPIM ATT ontvangt u een internationaal e-membership van APICS erbij, dat geldig is voor één jaar. 

De CPIM modules worden apart geëxamineerd. Per examen krijgt u 150 multiple-choice vragen. In totaal heeft u 3,5 uur de tijd om het examen te maken.

ATT kopen

Om examen te mogen doen, koopt u bij ons een ATT (Authorization To Test). U ontvangt dan van APICS een voucher, die u dient te verzilveren. Vanaf het moment dat de voucher verzilverd is, kunt u het examen zelf inplannen op een gewenst tijdstip en plaats. U bent verplicht om het examen binnen een halfjaar af te nemen vanaf het moment dat de ATT is aangevraagd door ons.

Koop hier uw ATT.

Elke klassikale CPIM-module wordt afgesloten met een examentraining. Tijdens de examentraining doet u de noodzakelijke ervaring op in het maken van multiple-choice vragen. Tijdens de examentraining is uw APICS-docent aanwezig voor het beantwoorden van al uw vragen.

Examentraining

Bij de klassikale begeleidingsvorm is de examentraining standaard inbegrepen. Voor de E-learning kandidaten is het mogelijk de examentraining kosteloos bij te wonen. De zelfstudiekandidaten kunnen tegen betaling (€ 100 per module) ook deelnemen aan de reguliere examentraining. De kosten voor een CPIM ATT bedragen € 450,- exclusief btw.

Certificering

Kandidaten die zijn geslaagd voor de twee deelexamens, verwerven het recht om de internationaal erkende en gewaardeerde titel CPIM achter hun naam te voeren. 

Prijzen

APICS CPIM - Prijzen

De kosten voor het volgen van de opleiding(en) zijn weergegeven in de onderstaande tabel en zijn exclusief 21% btw, maar inclusief lesmateriaal, examengelden en 1 jaar APICS International e-membership.

Studievorm

Prijs** Uw voordeel *
Zelfstudie module Part I € 1.200,-  
Zelfstudie module Part II € 1.350,-  
Zelfstudie module Part I en Part II € 2.350,- € 200,-
E-learning  module Part I € 1.400,-  
E-learning module Part II € 1.900,-  
E-learning  module Part I en Part II € 3.000,- € 300,-
Klassikaal module Part I € 2.000,-  
Klassikaal module part II € 2.900,-  
Klassikaal Part I en Part II *** € 4.250,- € 650,-
Klassikale examentraining per module**** € 100,-  

De kosten voor een losse CPIM ATT per module bedragen €450,- exclusief btw.

* Indien u zich inschrijft voor beide modules, ontvangt u een korting op de opleidingskosten.
** Onder voorbehoud van prijswijzigingen door APICS.
*** Bij afname van twee modules in één keer, dient de opleiding binnen 1 jaar afgerond te zijn.
**** Extra voor zelfstudiekandidaten om af te nemen

Maintenance

APICS CPIM - Maintenance

Aangezien APICS het belangrijk vindt dat de supply chain kennis bijgehouden wordt, is hiervoor een maintenance plicht opgelegd aan APICS gecertificeerden. Elke 5 jaar moet een APICS gecertificeerde een minimum aan punten verdienen om de APICS Certified status te mogen verlengen. Op verschillende manieren kunnen deze punten verzameld worden. Hoe? Dat leest u hier.

Inschrijven

Inschrijfformulier APICS CPIM
 1. stap1


  Om uw bericht zo goed mogelijk te kunnen behandelen,
  vragen wij u het formulier zo uitgebreid mogelijk in te vullen.
  Velden met een * zijn verplicht.

  APICS CPIM Opleiding

 2. Vul indien bekend uw APICS ID nummer in.
  U ontvangt gratis een ID nummer door uzelf aan te melden via www.apics.org
 3. Uw APICS ID
  Gelieve, indien bekend, uw APICS ID invullen.

 4. Studievorm(*)
  Studievorm
 5. Voorkeurslocatie(*)
  Voer voorkeurslocatie in

 6. Versie CPIM modules tot november 2017
  Modules
 7. Nieuwe versie CPIM modules (*)


  Modules

 8. Startdatum MPR
  Startdatum MPR
 9. Startdatum Part I
  Startdatum MPR
 10. Startdatum Part II
  Startdatum MPR

 1. ATIM Inschrijformulier Cursist informatie stap 2

  Contactgegevens deelnemer

 2. Aanhef(*)

  Aanhef
 3. Voornaam(*)
  Voornaam
 4. Voorletter(s)(*)
  Voorletter(s)
 5. Tussenvoegsel
  Tussenvoegsel
 6. Achternaam(*)
  Achternaam
 7. Geboortedatum(*)
  Geboortedatum
 8. Geboorteplaats(*)
  Geboorteplaats
 9. Adres(*)
  Adres
 10. Postcode(*)
  Postcode
 11. Plaatsnaam(*)
  Plaatsnaam
 12. Land
  Land
 13. E-mail(*)
  E-mail
 14. Telefoonnummer(*)
  Telefoonnummer
 15. Mobiel nummer
  Mobiel nummer

 16. Betaling door(*)
  Betaling door...
 17. Vul hierna, indien van toepassing, de gegevens van de opdrachtgever in.

 1. ATIM Inschrijformulier Cursist informatie stap 3

  Contactgegevens opdrachtgever

 2. Bedrijfsnaam
  Bedrijfsnaam
 3. Branche
  Branche
 4. Overige
  Branche
 5. Aanhef

  Aanhef
 6. Voornaam
  Voornaam
 7. Tussenvoegsel
  Tussenvoegsel
 8. Achternaam
  Achternaam
 9. Adres
  Adres
 10. Postcode
  Postcode
 11. Woonplaats
  Woonplaats
 12. Land
  Land
 13. E-mail
  E-mail
 14. Telefoonnummer
  Telefoonnummer
 1. ATIM Inschrijformulier Cursist informatie stap -4

  Factuurgegevens

 2. Factuuradres(*)


  Factuuradres
 3. Afwijkend factuuradres
  Afwijkend factuuradres
 4. Bijzonderheden vermelden op factuur
  Bijzonderheden vermelden op factuur

 5. Heeft u vragen of opmerkingen?

 6. Opmerkingen of vragen

 7. Hoe bent u bij ons terecht gekomen?

 8. (*)


  Hoe bent u bij ons terechtgekomen?
 9. Anders, namelijk...
  Hoe bent u bij ons terechtgekomen

 10. Wilt u ATIM nieuws en relevante opleidingsinformatie ontvangen?

 11. Informatieverzending(*)
  Informatieverzending

 12. Door op de knop verzenden te drukken schrijft u zich in voor de gekozen
  opleiding. U ontvangt van ons een bevestiging per e-mail op het door u
  opgegeven e-mailadres.

Software Solutions

Interim Management

Contact

 • Financiële administratie:
 • Hoff van Hollantlaan 4
 • 5243 SR Rosmalen
 • Bezoekadres:
 • Parkerbaan 20
 • 3439 MC Nieuwegein
 • T: +31(0)30 600 50 80
 • E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Togenaarstraat 6
 • 5221 BK 's-Hertogenbosch
 • T: +31(0)73 624 06 65

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!

captcha