LinkedIn ATIM   Facebook ATIM   Googleplus ATIM  

+31(0)30 600 50 80
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lean Yellow Belt, Green Belt of Black Belt ATIM opleidingen

Lean Examen

U heeft kennis en vaardigheden opgebouwd op het gebied van Lean en u wilt deze kennis aantonen met een Lean certificaat. Via ATIM kunt u een internationaal erkend certificaat voor Lean behalen.

Dankzij het internationale onafhankelijke certificatie programma van de International Independent Board for Lean Certification (IIBLC®) is er nu de mogelijkheid om toe te treden tot de gemeenschap van gecertificeerden in Lean en kunt u uw waarde verhogen, zowel voor uzelf als voor uw bedrijf!

ATIM organiseert de theoretische Green Belt, Black Belt en Champion examens van het IIBLC® en heeft de coördinatie van het examen in Nederland en ook in Nordrhein-Westfalen, Duitsland. Het examen bestaat uit multiple choice vragen en duurt maximaal 3 uur. Een score van tenminste 70% is vereist om te slagen voor de test. Het Green Belt, Black Belt en Champion examen wordt in de Engelse taal afgenomen. Indien de kandidaat een succesvol Green Belt examen heeft afgelegd, mag men de internationale titel CGBL® voeren. Indien de kandidaat een ander niveau (Black Belt en/of Champion) succevol heeft beëindigd (theorie plus project), mag men de internationale titel CBBL® en CChL® voeren. Het Yellow Belt Examen, verzorgd door ATIM, wordt in de Nederlandse taal afgenomen.

U kunt starten met het certificaat Yellow Belt in Lean of het certificaat Green Belt in Lean en bouwt vervolgens per niveau op naar het certificaat Champion in Lean. U kunt niet direct instappen op het Champion in Lean niveau. Lees hieronder alles over de vervolgniveaus.

Niveaus

Niveaus

Het internationale Lean certificatie programma bestaat uit vier niveaus:

Yellow Belt in Lean

In de opleiding Lean Yellow Belt wordt in één dag een basis gelegd voor het begrip van de Lean enterprise. Enkele essentiële tools en mogelijkheden van het Lean denken komen aan bod.

Green Belt in Lean

Het basisniveau van dit programma omvat de fundamentele concepten en technieken. Om dit niveau te verwerven dient alleen een schriftelijk examen te worden afgelegd. De bijbehorende doelgroep is het eerste lijn management.

Black Belt in Lean

Dit niveau omvat geavanceerde tools en technieken, evenals sommige menselijke vaardigheden. Naast een schriftelijk examen voert men een concrete toepassing uit. De kandidaat heeft de nodige kennis en vaardigheden om het voortouw te nemen in een verbeterteam. De overeenkomstige doelgroep is het midden management.

Champion in Lean

Champion in Lean is het hoogste niveau en omvat specifieke tools en technieken die toepasbaar zijn op elk gebied (productie, administratie, gezondheidszorg, logistiek, onderhoud, etc), Het hoofdstuk over de menselijke vaardigheden zal verder worden uitgewerkt om de kandidaat te laten functioneren in een positie van "Lean Manager" op bedrijfs- of groepsniveau. Dit niveau bevat een schriftelijke proef en een praktische toepassing. De bijbehorende doelgroep is het hoger management.

U start met het certificaat Yellow Belt in Lean of het certificaat Green Belt in Lean en kunt vervolgens per niveau opbouwen naar het certificaat Champion in Lean.

U kunt niet direct instappen op het Champion in Lean niveau.

Voorwaarden en inhoud examen

Wilt u zo goed mogelijk voorbereid het examen ingaan? Bestel dan het Book of Knowledge (BOK) van het IIBLC. Dit boek bevat de exameninhoud voor de verschillende niveaus en is een grote hulp bij zelfstudie. Ook staan in het Book of Knowledge alle voorwaardes van het examen. Bestel het Book of Knowledge hier via deze link. De kosten van dit boek zijn €25,/ excl. btw.

Examen

Theorie

Elk niveau bevat een schriftelijke bekwaamheidstest. De test bestaan uit multiple choice vragen en beslaan 2 tot 3 uur. Een score van tenminste 70% is vereist om te slagen voor de test.

Praktijk

Voor de Black Belt in Lean en Champion in Lean, dient u ook een schriftelijk verslag van een praktische toepassing in een hands-on omgeving in te dienen. Dit verslag dient in het bezit te zijn van IIBLC® binnen 1 jaar na de succesvolle theoretische proef. Het verslag moet worden ondertekend door de directie van de onderneming waar de praktische toepassing werd uitgevoerd.

Het verslag zal worden beoordeeld door een of meer leden van het Content Committee. Een score van 65% is vereist voor het behalen van het Black Belt in Lean of Champion in Lean certificaat.

Het examen wordt in de Engelse taal afgenomen. Bij voldoende resultaat mag men de internationale titel CGBL®, CBBL® of CChL® voeren.

N.B. Voor de Lean examens hanteren wij de algemene (annulerings)voorwaarden volgens het IIBLC®. Door u in te schrijven voor het Lean examen gaat u akkoord met de voorwaarden van het IIBLC®. De uiterste inschrijfdatum geldt tevens als uiterste annuleringsdatum of mogelijkheid het examen naar een ander moment door te schuiven.
Ter voorbereiding van het examen adviseren we het Book of Knowledge (BOK) te raadplegen. Dit boek bevat de exameninhoud voor de verschillende niveaus en is een grote hulp bij zelfstudie. Ook staan in het Book of Knowledge alle voorwaardes van het examen. Bestel het Book of Knowledge hier. De kosten voor dit boek zijn €25,- excl. btw.

Data

Examendata

De vier verschillende examens zijn zo ingepland dat u op vier data examen kunt doen voor het Yellow Belt, Green Belt en het Black Belt niveau. Twee keer per jaar kunt u examen afleggen voor het Champion niveau. Hieronder kunt u precies aflezen wanneer de examens worden afgenomen.

Yellow Belt, Green Belt en Black Belt:

14 en 15 december 2018, uiterste inschrijfdatum 12 november 2018

Champion Belt:

14 en 15 december 2018, uiterste inschrijfdatum 12 november 2018

Green Belt examentraining

Speciaal voor Green Belt kandidaten organiseren wij een paar weken voorafgaand het examen een uitgebreide examentraining. Tijdens deze examentraining worden de belangrijkste elementen van LEAN behandeld en heeft u de mogelijkheid om de laatste vragen over de stof te stellen aan onze docent. Daarnaast Behandeld u een aantal oefenvragen tijdens de examentraining en kunt u thuis nog verder oefenen met ons oefenexamen. 

De eerstvolgende examentrainingen zijn:

11 september 2018, start om 13.00 uur, locatie Nieuwegein

U kunt deze examentraining bij uw inschrijving van het Green Belt examen selecteren.

De kosten van deze examentraining bedragen €150 excl. BTW. 

Locatie

Examenlocatie

Het examen wordt standaard afgenomen op de locatie Nieuwegein:

BACE Academy
Parkerbaan 20
3439 MC Nieuwegein

Bij ATIM willen we onze klanten zoveel mogelijk tegemoetkomen. Bij voldoende deelname kunnen wij de examenlocatie (standaardlocatie is Nieuwegein) uitbereiden naar 's-Hertogenbosch, Zwolle of Duitsland. Uiterlijk 3 weken voor het examen communiceren wij de locatie per mail. Na sluitingsdata van de examens, kunnen wij pas opmaken waar de examens, naast Nieuwegein, nog meer plaats kunnen vinden. We hopen dat u begrip heeft voor het feit dat we na de inschrijvingsdatum de locatie naar u toezenden en dat u tot die tijd kunt uitgaan van de locatie Nieuwegein.

Locatie 's-Hertogenbosch
ATIM opleiding
Togenaarstraat 6
5221 BK s'-Hertogenbosch

Locatie Zwolle
Mercure Hotel
Hertsenbergweg 1
8041 BA Zwolle

Locatie in Duitsland
Mercure Hotel
An der Pönt 50
40885 Ratingen

Tijden

Het examen vindt altijd plaats van 9:00 tot 12:00 uur, met een verplichte aanvang van 8:30 uur voor uw registratie.

Kosten

Examenkosten

Certified Yellow Belt in Lean (CYBL): €225,-
Certified Green Belt in Lean (CGBL®): € 400,-
Certified Black Belt in Lean (CBBL®): € 550,-
Certified Champion in Lean (CChL®): €700,-

(Prijzen zijn exclusief BTW)

Na ontvangst van uw aanmelding ontvangt u een schriftelijke bevestiging tezamen met een uniek ID-nummer. Dit ID-nummer dient u voor elk volgend examen te gebruiken. Let op! Pas na betaling van het examengeld mag u deelnemen aan het examen. U dient voor aanvang van het examen aan de betaling te hebben voldaan.

N.B. Voor de Lean examens hanteren wij de algemene annuleringsvoorwaarden volgens het IIBLC®. De uiterste inschrijfdatum geldt tevens als uiterste annuleringsdatum of mogelijkheid het examen naar een ander moment door te schuiven.

Inschrijven

Inschrijven masterclass

 


Meld u nu aan voor de ATIM nieuwsbrief. Mis niets. Ontvang maandelijks korting, tips en nieuws van ATIM in uw mailbox