Veel gestelde vragen

over CPIM 8.0

Meer informatie over de CPIM opleiding.

Het aantal examens om de CPIM-certificering te behalen daalt van de huidige twee examens met CPIM versie 7.0 naar slechts één examen in de nieuwe CPIM versie 8.0.
Dat ene examen bevat alle onderwerpen en voorwaarden die eerste in de examens CPIM Deel 1 en CPIM Deel 2 zaten
Hoewel de reikwijdte van het CPIM-programma hetzelfde blijft, is de diepte van de kennis beter afgestemd op de inhoud van het vorige Part 2-examen.
De CPIM 8.0 ECM (Exam content Manual) volgt precies de opmaak van het vorige CPIM 7.0 Part 2 content.

Als je al begonnen bent aan de CPIM-certificering, adviseren we je om de opleiding, alsmede de examens vóór 24 februari 2024 afgerond te hebben.
De laatste dag om deel te nemen aan de CPIM versie 7.0-examens is 1 februari 2024.

Op 1 juni 2023 wordt het nieuwe versie 8.0-examen live voor kandidaten.

Hoewel ASCM begrijpt dat technische, medische of weer gerelateerde problemen – waaronder COVID-19 – van invloed kunnen zijn op het geplande examen, kunnen er geen uitzonderingen worden gemaakt om het CPIM versie 7.0-examen af ​​te leggen na 1 februari 2024.

Ja. Het CPIM 7.0 lesmateriaal kan gebruikt worden om het 8.0 examen af te leggen. Echter zal je merken dat het lesmateriaal niet helemaal aansluit bij de 8.0 Exam Content Manual. Heb je al lesmateriaal van een of beide CPIM 7.0 en wil je graag het 8.0 examen afleggen, vraag dan nieuwe Exam Content Manual voor CPIM 8.0 vanaf begin 2023 aan door een mail te sturen naar opleidingen@atim.nl.

Bij het beoordelen van de inhoud van het examen, raden we je aan aan om zorgvuldig onderzoek te doen naar onderwerpen die nieuw of onbekend zijn, aangezien er door ASCM wordt aangenomen dat je voldoende ervaring hebt met en/of kennis hebt van basis methodologieën met betrekking tot planning en voorraadbeheer.

Ja, tijdelijk. De laatste dag om deel te nemen aan de CPIM Part 1 en CPIM Part 2 versie 7.0 examens is 1 februari 2024.
Het nieuwe CPIM versie 8.0 examen zal beschikbaar zijn voor testen vanaf 1 juni 2023.

De CPIM versie 7.0-examens zijn na 1 februari 2024 niet meer beschikbaar. Het is daarom belangrijk dat je in ruim voor die tijd je examen plant. We raden daarom aan om de CPIM 7.0 examens vóór 1 januari 2024 af te leggen, voor het geval je, om wat voor reden dan ook, het examen niet kunt afleggen.
Houd er rekening mee dat een wachttijd van 14 dagen verplicht is voordat je dezelfde versie van het examen opnieuw kunt afleggen, dit geldt ook voor gemiste/afwezige examenafspraken of technische problemen op de dag van het examen.

Je hebt sowieso 1 jaar toegang tot het online learning system vanaf het moment dat je toegang ontvangt. Ongeacht of versie 8.0 als online staat.

Nee. Zodra een examentegoed is ingewisseld, heb je zes maanden de tijd om je examen in te plannen en af ​​te leggen. Extensies worden niet verstrekt. Daarom raadt ASCM iedereen aan hun examentegoed alleen in te wisselen wanneer ze klaar zijn om te testen, maar vóór de vervaldatum van hun examentegoed.
Als de examenautorisatie van een kandidaat vóór gebruik verloopt, zijn alle kosten verbeurd en kunnen ze niet worden verlengd.
Om de vervaldatums van uw examenautorisatie te bekijken, logt u in op uw ASCM-account en navigeert u naar het gedeelte Certificering.
Je bent zelf verantwoordelijk om de Examen voucher op tijd aan te vragen bij ATIM en daarna het plannen en afleggen van het examen voordat deze verloopt.

Nee. Om de CPIM-certificering te behalen, moet u zowel CPIM Deel 1 als Deel 2 behalen en slagen OF de nieuwe CPIM 8.0 behalen en slagen.
Het afleggen en/of slagen voor slechts één van de CPIM Deel 1- of CPIM Deel 2-examens telt niet als gedeeltelijke of volledige kwalificatie voor het CPIM 8.0-examen.
Als u al bezig bent met uw traject van twee examens, raden we u aan om door te gaan met het behalen van de CPIM deel 1- en deel 2-examens om de CPIM-certificering te behalen.
Houdt rekening met de beëindigingsdata van het CPIM 7.0-examen aan het begin van de veel gestelde vragen.

Uiteraard adviseren we je om rekening te houden met het op tijd behalen van beide 7.0 examens.
Mocht het je door omstandigheden niet lukken om voor 1 februari 2024 de CPIM certificering te behalen, dan kun je met dezelfde kennis uiteraard ook het CPIM 8.0 examen maken.

Nee hoor dat is niet nodig. Als je al in het bezit bent van een actieve CPIM-certificering, hoef je het nieuwe examen niet opnieuw af te leggen. Je kunt het examen echter afleggen als u ervoor kiest om (20) Maintenance punten te verdienen voor het behoud van uw CPIM-certificering. Zie het Certification Maintenance Handbook voor meer informatie over kwalificerende onderhoudsactiviteiten.

Prijzen voor herkansingen worden alleen verstrekt als je overstapt naar het CPIM 8.0-examen nadat je het
CPIM 7.0 Part 2 examen hebt gekocht of afgelegd. Het kopen of afleggen van een CPIM 7.0 Part 1 examen geeft je helaas geen recht op een CPIM 8.0 examen voor de retake prijs.

Nee. Als je in aanmerking komt voor gratis CPIM 7.0 retake, geldt dat examen alleen voor de 7.0 examenversie. Het is dus heel belangrijk dat je ook voor deze retakes de CPIM 7.0-deadlinedata volgt.
Na 1 februari 2024 worden geen CPIM 7.0-examens afgenomen. Er worden geen uitzonderingen gemaakt.

Uiteraard! Alle digitale certificaten blijven beschikbaar om te downloaden in je ASCM account, zolang je certificering actief is.

In januari kan het lesmateriaal al in de voorverkoop besteld worden. Echter zal het lesmateriaal van CPIM 8.0 (zowel hard-copy als het online learning system) pas vanaf 1 februari 2023 verzonden worden.

Staat je vraag er niet bij?

Naam