Managementtrainingen

Managementtrainingen bij ATIM

Managers werken bij allerlei instellingen en ondernemingen waar uitvoerenden werken die leiding nodig hebben. De manager geeft leiding aan een of meer mensen, plant, organiseert en controleert. Veel medewerkers groeien door naar een leidinggevende positie vanwege hun vakbekwaamheid, talent en ambitie.

De praktijk laat zien dat deze eigenschappen wel belangrijk zijn, maar absoluut nog geen garantie voor succes betekenen. Nieuwe competenties worden belangrijk, zoals communiceren, organiseren, motiveren, conflicthantering en timemanagement. Daarin liggen de succesfactoren voor het slagen als manager.

ATIM biedt een aantal specifieke basiscursussen en diverse losse modules die naar gelang de behoefte samen kunnen worden gevoegd tot een volledige managementopleiding.

Verandermanagement

“Verandering is de enige constante binnen organisaties.” Kostenreducties, efficiëntieslagen, verbeterprogramma’s, kwaliteitstrajecten, cultuurverandering, klantgerichter organiseren… initiatieven genoeg! Wie heeft er niet mee te maken? In deze boeiende opleiding maakt u kennis met alle facetten van effectief Change Management.

Verander management, managementtraining, cursus verander management, opleiding verandermanagement, change management, opleiding change management, training change management
opleiding strategic management, training strategic management, managementtrainingen, cursus strategic management, opleiding strategisch management, cursus strategisch management, training strategisch management

Strategic management

In deze onzekere tijden is het belangrijk up-to-date te zijn met het strategisch beleid en dit aan te passen aan de constant veranderende situatie van de economie, politiek en conjunctuur. Jij, als manager zult flexibiliteit moeten kunnen garanderen van zowel jezelf, je organisatie en je medewerkers.

Financieel management

De opleiding Financieel Management legt de nadruk op de financiële aspecten van de bedrijfsvoering; daarnaast vormt applicatiemanagement een wezenlijk onderdeel van de opleiding.

opleiding financieel management, cursus financieel management, training financieel management, managementtrainingen
opleiding inkoopmanagement, training inkoopmanagement, cursus inkoopmanagement, managementtrainingen

Inkoopmanagement

De ontwikkelingen op het gebied van inkoopmanagement gaan snel. In veel bedrijven is inkoop in beweging. Dat betekent dat een effectief en efficiënt opererende inkoopfunctie binnen een onderneming een belangrijke bijdrage aan het ondernemingsresultaat kan leveren.

Logistiek management

Ook voor jou is een goede integrale beheersing van de goederenstroom van wezenlijk belang. De markt vraagt immers om korte en tegelijkertijd betrouwbare levertijden. De strenge eisen die aan opslag en distributie worden gesteld zijn hoog. Alles moet snel, flexibel, efficiënt, correct, goedkoop en met meer toegevoegde waarde gebeuren.

opleiding logistiek management, cursus logistiek management, training logistiek management, managementrainingen
opleiding project management, training project management, cursus project management, managementtrainingen

Project management

De toegenomen snelheid en complexiteit waarmee organisaties met veranderingen in de omgeving worden geconfronteerd, leidt tot problemen in de bedrijfsvoering. Improviserend brandjes bestrijden leidt tot nieuwe problemen en onderbenutting van kansen. Een gestructureerde, projectmatige, aanpak kan dan een oplossing zijn.