Lean opleidingen

Yellow Belt Green Belt Black Belt

Wat is Lean?

Kortom is de lean filosofie: “leren werken zonder verspilling”. Het is een wereldwijde bewezen en toegepaste verbetermethodiek gericht op het continue verbeteren van bedrijfsprocessen. Het staat voor het zó inrichten van processen dat je de maximale waarde voor de klant realiseert met zo min mogelijk verspilling. Doordat verspillingen voorkomen worden, gaan de operationele kosten omlaag, wat weer leidt tot een verbetering van het bedrijfsresultaat.

ATIM organiseert de theoretische Yellow Belt, Green Belt, Black Belt en Champion examens van het IIBLC®. Wil je sneller op veranderende klantwensen reageren en streven naar maximale winst? Bekijk dan een van onze Lean opleidingen. 

lean yellow belt, yellow belt, yellow belt certificaat, yellow belt cursus

Lean Yellow Belt

Voor iedereen die bij gaat dragen aan een verbeterproject-of initiatief

Leer in één dag alle basisprincipes van Lean. Yellow Belt is zeer geschikt om binnen de organisatie een breed draagvlak te creëren. Met een Yellow Belt certificering heb je het doel van Lean helder voor ogen en begrijp je wat je rol is binnen projecten.

lean green belt, green belt, green belt certificaat, green belt cursus

Lean Green Belt (IIBLC)

Voor projectleiders en beroeps-verbeteraars die verbeterprojecten of -programma’s gaan uitvoeren

De Lean Green Belt opleiding geeft je een beter inzicht in verspillingen binnen bedrijfsprocessen en leert je wat Lean kan betekenen binnen jouw werk en organisatie. Na de training ben je in staat om de Lean methodiek toe passen in je eigen werkomgeving.

lean black belt, black belt, black belt certificaat, black belt cursus

Lean Black Belt (IIBLC)

Voor senior verbeterproject-leiders

Tijdens de Black Belt opleiding ga je nog dieper in op het toepassen van de Lean filosofie en daarmee problemen in processen op kan sporen, analyseren en verminderen.

Waarom zou ik een Lean opleiding volgen?

Lean is erg populair, dit komt vooral door het feit dat er niet veel andere bewezen methodes zijn die zich én focussen op de klant én op efficiencyverbetering én de mogelijkheid biedt om niet alleen top-down te verbeteren, maar ook bottom-up. Wat betreft bedrijfsverbeteringen, ligt de focus van oudsher op het verbeteren en optimaliseren van een specifiek onderdeel van het bedrijf. Als je vanuit het perspectief van de totale value chain verspillingen detecteert en elimineert, bespaart dit inspanning, geld en tijd. Door het verbeteren van de value chain stijgt de klanttevredenheid en gaan medewerkers met meer plezier naar het werk toe. 

Bij ATIM kun je ook terecht voor je Lean examen

Heb je kennis en vaardigheden opgebouwd op het gebied van Lean en wil je deze kennis aantonen met een certificaat. ATIM verzorgt en coördineert ook de examens voor deze opleidingen.