Forecast Pro

Easy, Accurate, Affordable

Vraag een Demo aan

Forecast Pro

Bekijk de forecast op welke manier jij wilt.

Met Forecast Pro TRAC kun je gegevens en forecasts bekijken in elke maateenheid die je wilt. In een simpel drop-downmenu kun je switchen tussen verschillende maateenheden zoals euro’s, verkochte eenheden of pallets.

TRAC ondersteunt het S&OP-proces van je organisatie en is de perfecte oplossing voor een breed scala aan zakelijke forecasting vragen.

Het geeft je de mogelijkheid tot demand forecasting, team forecasting en forecasting en rapportering. De overzichtelijke rapportages zijn gebruiksvriendelijk. Voer een forecasting-proces van wereldklasse uit met geavanceerde datavisualisatie en analytische instrumenten en deel de resultaten eenvoudig met je team.

Ontdek de kracht en meerwaarde van AI (Artificial Intelligence), machine learning en statistical forecasting. Ontdek Forecast Pro TRAC, het nieuwste product van de Forecast Pro softwarefamilie. Maak betere beslissingen, door nauwkeurige voorspellingen.

Snel, eenvoudig en betrouwbaar forecasten? Forecast Pro TRAC is makkelijk te leren en eenvoudig in gebruik.

Forecast Pro TRAC v7 is de nieuwste versie van de Forecast Pro softwarefamilie en ons meest veelomvat­tende product tot nu toe. TRAC is, ter ondersteuning van het S&OP-proces van jouw organisatie, de perfecte oplossing voor een breed scala aan zakelijke forecasting-behoeften inclusief demand forecasting, team forecasting en forecasting en rapportering. Forecast Pro TRAC combineert alle kwaliteiten op het gebied van forecasting, grafische voorstellingen, rapportage en harmonisering. Je vind in het programma ook de geavanceerde datavisualisatie en analytische instrumenten die je nodig hebt voor het uitvoeren van een volledig forecasting-proces van wereldklasse.

Forecast Pro TRAC stelt je in staat uw gegevens en forecasts te bekijken in elke maateenheid die u wilt. Een simpel drop-downmenu laat je onmiddellijk switchen tussen maateenheden die van belang zijn voor jouw organisatie, zoals euro’s, verkochte eenheden of pallets.

Focus op de items die jouw aandacht behoeven en die de grootste impact hebben

Met de flexibele uitzonderingenrapportering van Forecast Pro TRAC kun je uitzonderingen automatisch markeren, zodat je niet handmatig een lange lijst van items hoeft na te lopen; niemand houdt van het gevoel om te zoeken naar een naald in een hooiberg! De rapporten zijn eenvoudig op maat te maken, zodat deze verschillende prestatieparameters laten zien. Daarbij kun je denken aan forecast versus historie of een actuele forecast die buiten een van tevoren gedefinieerde orde van grootte valt. Wij bieden jou een snelle manier om potentiële probleemgebieden te identificeren.

Herschik jouw hiërarchieën

Met het krachtige ‘herschikkings’-vermogen van Forecast Pro TRAC kun je hiërarchieën onmiddellijk herschikken met slechts een paar klikken. Moet je een rapport genereren dat forecasts op productniveau laat zien, uitgesplitst per klant? En vervolgens een ander rapport dat forecasts op klantniveau laat zien, uitgesplitst per product? Geen probleem!

Accuracy tracking

Bekijk de forecast-resultaten en meet deze tegen de werkelijke resultaten voor een continue vooruitgang. Forecast Pro TRAC houdt een archief bij van eerdere voorspellingen. Hierdoor is het mogelijk om zowel forecast vs. actuals te vergelijken als forecast vs. vorige forecast. Dit kan met behulp van de zogenaamde ‘waterfall reports’.

Team forecast

Voeg een aantal forecasts samen tot een totaal. Maak grote projecten beperkt toegankelijk, waardoor werken in teams eenvoudiger wordt. Ieder maakt voor zijn eigen productgroep/regio zijn eigen forecast en een coördinator voegt deze samen om het totaal te beheersen.

We zijn verheugd om Forecast Pro TRAC versie 7 aan te kondigen!

Versie 7 introduceert drie belangrijke nieuwe functionaliteiten: Machine Learning, Product Mapping en Forecast Value Add Reporting. Aanvullende softwareverbeteringen zijn onder meer de mogelijkheid om externe rijen naar Excel-samenwerkingsbladen te exporteren, itemspecifieke berekeningsrijen toe te voegen aan het opheffingsraster, naadloos te werken aan multinationale projecten, niet-opgeslagen projecten te herstellen en nog veel meer. Daarmee wordt het programma nòg gebruiksvriendelijker. 

Wat is er nieuw?

Machine Learning:

  • Met de nieuwe automatische Machine Learning (ML)-modellen van Forecast Pro hoef je geen datawetenschapper meer te zijn om nauwkeurige ML-gebaseerde prognoses te maken. De modellen zijn volledig geïntegreerd met Expert Selection, dus het produceren van betrouwbare prognoses is eenvoudiger dan ooit.
  • Forecast Pro TRAC v7 implementeert Extreme Gradient Boosting Decision Trees en bevat een vooraf gedefinieerde set functies waarmee je volledig automatisch uniforme modellen kunt bouwen.
  • Als je extra functies definieert in de vorm van verklarende variabelen of gebeurtenisschema’s, bepaalt het ML-algoritme automatisch of ze de voorspellingen zullen verbeteren en nemen ze op wanneer ze dat doen.

 

Machine Learning video

Product Mapping:

  • Product Mapping (ook bekend als Item Supersession) is uiterst nuttig in een groot aantal verschillende situaties, waaronder het voorspellen van: vervangende producten, het introduceren van productlijn-uitbreidingen, de overgang naar nieuwe magazijnen, enz.
  • Het concept is eenvoudig. Je maakt een “prognosegeschiedenis” door de geschiedenis van bestaande en/of beëindigde items in kaart te brengen in de nieuwe items die je wilt voorspellen.
  • Met Forecast Pro kun je jouw producttoewijzingen interactief definiëren binnen het product of het proces automatiseren via invoerbestanden.

 

Product Mapping video

Forecast Value Add Reporting:

  • Forecast Value Add (FVA) stelt jou in staat de nauwkeurigheid bij elke stap van uw prognoseproces te volgen.
  • Met FVA Reporting kun je de statistische prognose, definitieve prognose en/of specifieke overschrijvingen vergelijken met wat er werkelijk is gebeurd. Het biedt een overzicht in één oogopslag om je te helpen snel te identificeren welke stappen of deelnemers in uw prognoseproces waarde toevoegen en welke uw prognoses minder nauwkeurig maken.
  • Met wereldwijde FVA-rapporten kun je snel inzoomen op items of groepen die jouw aandacht nodig hebben. Artikel specifieke FVA-rapporten bieden een diepgaand inzicht in specifieke eindproducten of groepen.

 

Forecast Value Add Reporting video

Wil je weten wat voor mogelijkheden Forecast Pro kan hebben in uw organisatie? 

Demo aanvraag Forecast Pro

Naam(Vereist)
Bedrijfsnaam