Production analyst, production analist, vcare, vcare opleidingen

CPIA

Certified Production and Inventory Analyst

Wil je production analyst worden? Dan is de CPIA Certified Production and Inventory Analyst opleiding wat je zoekt. CPIA is een internationaal erkende logistieke Hbo-opleiding van VCare Academy waar je alles leert over de rol van productie in een businessomgeving.

Prijs

€1.650 (inc. examen)

Examen

Eerste herkansing gratis

Studievorm

E-learning

De CPIA-opleiding is opgedeeld in vijf modules:

Module 1: Introduction to manufacturing and operations management
Module 2: Operations planning and scheduling
Module 3: Materials management
Module 4: Manufacturing and manufacturing processes
Module 5: Manufacturing and operations support functions

Meer informatie over de inhoud van opleiding

In onze opleidingsbrochures staat alles wat je moet weten over de opleiding. Via onderstaande knop kun je vrijblijvend een brochure aanvragen.

Brochure aanvragen

 

 • Productiemedewerkers, met name diegenen op operationeel niveau die in een productieomgeving moeten werken
 • Productie toezichthouders, diegenen die belast zijn met de werking van de productiefaciliteiten van een bedrijf
 • Personen die hun kennis van productie en operations in de 21e eeuw willen vergroten
 • Carrièrestarters

De prijs voor deze opleiding is € 1.650,- (exc. btw, incl. lesmateriaal en examen)CRKBO

 • Examen: 1e herkansing is gratis 

Btw-vrij

Volg je de opleiding particulier, of werk je voor de overheid of een stichting? We kunnen btw-vrij factureren, vraag naar de mogelijkheden.

 

 

 

Eindexamen

 • Duur: 180 Minutes
 • Aantal vragen: 100 meerkeuzevragen
 • Examinatie: Online
 • Slagingspercentage: 60% of hoger

​Een examen is natuurlijk altijd spannend, ook als je goed geleerd hebt kan het voorkomen dat je niet slaagt. Vandaar dat je eerste herexamen gratis is.

Proefexamen

 • Duur: 30 minutes per module
 • Vragen: 10 meerkeuze en 10 True/False
 • Examinatie: Online
 • Slagingspercentage: zelfbeoordeling

Wanneer je geslaagd bent, ontvang je een digitaal certificaat. Wil je toch liever een papieren certificaat ontvangen, dan wordt er €100,- extra in rekening gebracht voor verzend- en administratiekosten.

Elke leerling is anders, met een eigen leerstijl en potentieel. Over het algemeen kan de opleiding afgerond worden in 6-12 weken met een studiebelasting van 6 tot 10 uur per week.

De totale begeleiding van onze docent zal 2 uur zijn. Afhankelijk van je achtergrond en huidige kennis ben je ongeveer 30-40 uur bezig met studeren van het lesmateriaal

De studiebelasting om de volledige Body of Knowledge (BoK) te leren is ongeveer 30-50 uur.

Deze opleiding is alleen in e-learning & zelfstudie variant beschikbaar.

Wij geven je toegang tot de online studiematerialen (in het Engels) waarna je kunt gaan leren op je eigen tempo. Je kunt gebruik maken totaal 2 uur aan contactmomenten met onze docent op een vastgesteld tijdstip (in onderling overleg). Dit kan per e-mail, Skype of telefonisch.

De kosten van het certificeringsprogramma omvatten het volgende:

 • Onbeperkt toegang tot het online on-demand leercentrum met de door een instructeur geleide, opgenomen lessen in eigen tempo; op elk moment van de de dag en overal op alle apparaten met pauze en herhaling;
 • Een alleen-lezen digitale versie van de (BoK) Body of Knowledge; De digitale (BoK) Body of Knowledge is niet beschikbaar om te downloaden en leerlingen kunnen de BoK alleen lezen terwijl ze bezig zijn online on-demand colleges volgen; Een gedrukte versie van de (BoK) Body of Knowledge wordt bij je thuis of op kantoor afgeleverd;
 • Certificering eindexamen online met toegang tot iProctor Practice-examen(s) voor elke module;
 • Eén examenherkansing is gratis mocht je het examen bij de eerste poging niet halen;
 • Bij het behalen van het eindexamen wordt een digitaal certificeringscertificaat uitgereikt;
 • Professioneel lidmaatschap voor een periode van vijf jaar.

CPIA programma

Tijdens de Certified Production and Inventory Analyst opleiding leer je onder andere over de rol van productie, operaties en de rol van planning, maar ook over verschillende productiestrategieën en technische ondersteunende functies.

Het programma is puur gebaseerd op de praktische aspecten van de vele facetten van de supply chain management (SCM) en biedt daarmee een goede kick-start voor de startende logistieke professional. Zo kan jij hetgeen wat jij leert direct toepassen in de praktijk en zo van waarde zijn voor je organisatie. De controle hebben over het productieproces levert immers een groot concurrentievoordeel op.

Deze opleiding is alleen in e-learning variant beschikbaar, dit betekent dat je zelf bepaalt wanneer je begint. Wij sturen je de studiematerialen die je nodig hebt. Je kunt gebruik maken van contactmomenten met onze docent, de totale begeleiding van onze docent zal 8 uur zijn. Dit kan per e-mail of telefonisch. Afhankelijk van je achtergrond en huidige kennis ben je ongeveer 30-40 uur bezig met studeren van het lesmateriaal. Onze Certified Production and Inventory Analyst opleiding bereid je grondig voor op het examen, geeft inzicht in de theorie en stelt de cursist in staat om de theoretische concepten toe te passen in zijn of haar eigen praktijksituatie.

Tijdens de Certified Production and Inventory Analyst opleiding leer je:

 • Het belang van productie
 • Hoe Operations de coördinerende functie van productie is
 • Prioriteiten in de productie plannen en roosteren
 • Het bepalen en controleren van capaciteiten in de productie
 • Materiaalbeheer vanuit een informatiestandpunt
 • Materiaalbeheer vanuit een fysiek standpunt

Certificering

De opleiding is opgezet door VCare Academy. VCare is een gerenommeerd opleidingsinstituut dat wereldwijd supply chain opleidingen aanbiedt. Met een certificaat van VCare toon je aan dat je een industrie expert bent.

Voor wie

 • Productiemedewerkers
 • Productie toezichthouders
 • Carrièrestarters

Welke VCare opleiding past bij mij?

De opleiding Certified Production and Inventory Analist is gericht op professionals die werkzaam zijn binnen een typische productie- of procesindustrie. De CPIA-opleiding is erop ingericht om een cursist zijn/haar kennis van een business omgeving te vergroten met daarin in het bijzonder de rol van productie.

De opleiding Certified Store and Stock Controller is gericht op professionals die (mede-) verantwoordelijk zijn voor het beheer van de voorraad en het magazijn. Het CSSC-programma is ontworpen om je kennis van de rol van de winkel, de functies van het winkelpersoneel, hoe voorraad wordt beheerd en verplaatst in en uit de winkel, te verhogen.

Het Certified Supply Chain Leader (CSCL) programma is een geavanceerde opleiding ontworpen voor professionals die hun expertise in supply chain management willen verbeteren. Deze opleiding voorziet deelnemers van praktische en operationele kennis die essentieel is voor het effectief beheren en leiden van supply chain operaties.