CSCL – Certified Supply Chain Leader

CSCL Certified Supply Chain Leader

Het Certified Supply Chain Leader (CSCL) programma is een geavanceerde opleiding ontworpen voor professionals die hun expertise in supply chain management willen verbeteren. Deze opleiding voorziet deelnemers van praktische en operationele kennis die essentieel is voor het effectief beheren en leiden van supply chain operaties.

Prijs

Vanaf € 1450,-

Duur

10 sessies / 5 dagen

Plaats

Opleidingslocaties en in-company

Het CSCL-programma is gebaseerd op een praktische, realistische benadering en leert zowel de basis als de complexiteiten van supply chain management. Het is gestructureerd om deelnemers een grondig begrip te geven van verschillende aspecten van de supply chain, inclusief voorraadbeheer, inkoop, productie, opslag, logistiek, en de nieuwste trends en technologieën in het veld.

Module 1: Supply Chain and Inventory Management
1.1 Supply Chain Framework and Strategy
1.2 Inventory Planning and Optimization
1.3 Forecasting and Demand Planning

Module 2: Procurement and Manufacturing
2.1 Sourcing and Procurement
2.2 Tactical and Strategic Sourcing
2.3 Manufacturing Planning and Control

Module 3: Warehousing and Logistics
3.1 Warehousing and Materials Handling
3.2 Distribution Network Planning
3.3 Transportation and Reverse Logistics

Module 4: Supply Chain Resilience and Improvement
4.1 Supply Chain Sustainability and Circularity
4.2 Supply Chain Risk Management
4.3 Customer Service in Supply Chain
4.4 Continuous Improvement

Module 5: Transformation, Technology and Trends
5.1 Demand Driven MRP
5.2 Digital Supply Chain
5.3 Value Chain Management
5.4 Supply Chain Storytelling

De CSCL opleiding is ontworpen om deze professionals te voorzien van geavanceerde kennis en vaardigheden, zodat ze effectief kunnen omgaan met de complexiteiten en uitdagingen in de moderne supply chain en een strategische rol kunnen spelen in het verbeteren van de prestaties van hun organisaties. Het programma benadrukt een praktische benadering, gericht op de toepassing van theoretische concepten in real-world scenario’s. Dit maakt het bijzonder waardevol voor professionals die hun carrière naar een hoger niveau willen tillen en een significante impact willen hebben binnen hun organisaties.

De Certified Supply Chain Leader (CSCL) opleiding is ideaal voor:

 1. Supply Chain Managers: Professionals die verantwoordelijk zijn voor het beheren van de gehele supply chain, van inkoop tot productdistributie.
 2. Operations Managers: Leidinggevenden die toezicht houden op de dagelijkse operaties binnen productie- en distributiecentra.
 3. Strategische Planners: Individuen die zich bezighouden met het ontwikkelen van lange termijn supply chain strategieën en het verbeteren van operationele efficiëntie.
 4. Inkoop- en Voorraadbeheer Professionals: Personen die verantwoordelijk zijn voor de inkoop van materialen en het beheren van de voorraadniveaus binnen een organisatie.
 5. Logistiek Managers: Professionals die verantwoordelijk zijn voor het beheren van de logistieke processen, waaronder transport, warehousing en distributie.
 6. Professionals in Risicobeheer en Duurzaamheid: Personen die zich richten op het beheren van risico’s in de supply chain en het implementeren van duurzame en circulaire supply chain praktijken.
 7. Projectmanagers en Teamleiders: Leidinggevenden die verantwoordelijk zijn voor het leiden van supply chain projecten en het aansturen van teams binnen de organisatie.
 8. Professionals in Technologie en Innovatie: Individuen die betrokken zijn bij het integreren van nieuwe technologieën en innovatieve benaderingen in supply chain processen.

Klassikaal

De studie APICS CSCL omvat tien lesavonden of vijf lesdagen met aansluitend een examen. Het programma bestaat uit vijf modules. De studiebelasting per module wordt geschat op ongeveer 15 tot 30 uur.

Zelfstudie

Starten wanneer je dit uitkomt en vervolgens studeren in eigen tempo? Dan kies je voor onze zelfstudie opleiding! Je ontvangt van ons de volgende studiematerialen:

 • Lesmateriaal APICS CSCL .
 • Online toegang tot oefenexamen(s) voor elke module.

Lesmateriaal, sheets en documentatie zijn in het Engels.

E-learning

Starten wanneer je dit uitkomt en vervolgens studeren in eigen tempo, maar met begeleiding van supply chain professional? Kies dan voor onze E-learning variant. Je ontvangt de studiematerialen zoals genoemd onder “zelfstudie”. Bovendien ontvang je individuele studiebegelei­ding op momenten die je uitkomen. Je maakt met je CSCL docent afspraken over het gewenste studietempo en dat je in dit tempo de stof doorneemt, bron­nen raadpleegt en opgaven uitwerkt. Lesmateriaal, sheets en documentatie zijn in het Engels.

Hierbij heb je op een vast moment, eens in de week, om de 2 weken of in een door jezelf te bepalen tempo, contact met je CSCL docent via chat, webcam, mail of telefoon. Het contact bestaat uit 2 uur ondersteuning totaal. De communicatiewijze hangt onder andere af van de voorkeur van de cursist en van de mogelijkheden bij de cursist. Daarnaast kun je gebruik maken van de e-mail com­municatie waarbij je CSCL docent je vragen binnen 2 werkdagen beantwoordt. Bovendien mag je gratis deelnemen aan onze reguliere examentraining!

Het CSCL Programma biedt een praktisch, hands-on platform om hun vaardigheden te ontwikkelen, zowel in de klas als op de werkplek. Het examen zal online afgenomen worden.

Eén herkansing van het examen is gratis als een leerling bij de eerste poging niet slaagt voor het examen. Bij het behalen van het eindexamen wordt een digitaal certificeringscertificaat uitgereikt.

Nadat je het eindexamen met goed gevolg heeft afgelegd, ontvang je een certificaat dat 3 jaar geldig is. VCARE acht het nodig dat je deelneemt aan een permanente educatie-ervaring om de certificering te behouden. Zodat je op de hoogte blijft van de steeds veranderende wereld van supply chain- en value chain management.

Beoordelingscriteria:

 • Supply Chain and Inventory Management – 25%
 • Procurement and Manufacturing – 25%
 • Warehousing and Logistics – 25%
 • Supply Chain Resilience and Improvement – 15%
 • Transformation, Technology and Trends – 10%

Eindexamen

 • Tijd: 180 minuten
 • Aantal vragen: 100 – meerkeuze
 • Examinatie: Online (iProctored)
 • Slagingscriteria: 60%
 • 1 herkansing van het eindexamen is gratis als de eerste poging niet succesvol is.

De klassikale lessen worden uitsluitend verzorgd op A-locaties welke bereikbaar zijn zowel met openbaar vervoer als met de auto. De CSCL-opleiding wordt bij voldoende inschrijvingen gegeven van 8.30 tot 16.00 uur, als je kiest voor de dagopleiding, of van 18.45 uur tot 21.45 uur, als je kiest voor de avondopleiding, op hieronder genoemde locaties in Nederland:

 • Vianen
 • ‘s-Hertogenbosch
 • Arnhem
 • Alkmaar
 • Amsterdam
 • Assen
 • Eindhoven
 • Haarlem
 • Heerlen
 • Rotterdam
 • Venlo
 • Weert
 • Zwolle

Daarnaast bieden wij de opleiding in Duitsland aan op hieronder genoemde locatie. Ook deze locatie is uitstekend bereikbaar, zowel met openbaar vervoer als met de auto.

In-company

Het is ook mogelijk deze opleiding in-company te verzorgen. Vraag hier een offerte aan.

Locatie ATIM Duitsland

 • Mercure hotel Dusseldorf Kaarst, Königsberger Str. 20, 41564 Kaarst, Duitsland

Lestijden

De avondopleidingen vinden plaats van 18.45 tot 21.45 uur, de dagopleidingen van 9.30 tot 16.30 uur.

Lesdata

 • Herfst 2024
  • Startdatum Vrijdag 13 september 2024 - Locatie n.t.b. - van 09:30:00 tot 16:00:00
   13, 20, 27 september, 4, 11 oktober 2024

De kosten voor het volgen van de opleiding(en) zijn weergegeven in de onderstaande tabel en zijn exclusief 21% btw, maar inclusief lesmateriaal, 5 jaar membership en eerste examen. Bij het behalen van het eindexamen wordt een digitaal certificeringscertificaat uitgereikt.

Klassikaal/Online € 3500,-
E-learning € 1995,-*
Zelfstudie € 1450,-*
1ste herkansing examen  Gratis (binnen 30 dagen)
2de herkansing examen € 250,- (binnen 30 dagen)
3de herkansing examen € 250,- (binnen 30 dagen) 
Papieren certificaat € 100,- (binnen 30 dagen) 

CRKBO

 

Btw-vrij

Volg je de opleiding particulier, of werk je voor de overheid of een stichting? We kunnen btw-vrij factureren, vraag naar de mogelijkheden.

 

 

Verbeter uw Supply Chain Management Skills met de opleiding CSCL- Certified Supply Chain Leader.

Ben jij een professional in de wereld van supply chain management en op zoek naar manieren om je vaardigheden naar een hoger niveau te tillen? Het Certified Supply Chain Leader (CSCL) programma biedt een uitgebreide, praktijkgerichte training die essentieel is voor effectief beheer en leiderschap in supply chain operaties.

Deze geavanceerde supply chain management opleiding is zorgvuldig ontworpen om professionals te voorzien van een diepgaand begrip van alle kritieke aspecten van de supply chain. Van voorraadbeheer en inkoop tot productie, opslag en logistiek, het CSCL-programma behandelt de nieuwste trends en technologieën in de branche. Het programma richt zich niet alleen op de basis, maar ook op de complexe uitdagingen in de supply chain, zoals strategische besluitvorming en het omgaan met externe verstoringen.

Deelnemers aan het CSCL-programma zullen leren hoe ze supply chain processen kunnen afstemmen op de bedrijfsdoelstellingen, met een focus op kosten-efficiëntie, veerkracht en klanttevredenheid. Door middel van realistische scenario’s en case studies, krijgen deelnemers inzicht in hoe ze supply chain concepten, raamwerken en benaderingen in de praktijk kunnen brengen.

Of je nu een supply chain manager bent die initiatieven leidt of een professional die strategische beslissingen neemt binnen jouw organisatie, het CSCL-programma biedt de tools en kennis die je nodig hebt om efficiëntie, veerkracht en innovatie in jouw supply chains te stimuleren.

Vraag vandaag nog de brochure aan voor meer gedetailleerde informatie over het CSCL-certificeringsprogramma en zet uw eerste stap naar het verbeteren van jouw supply chain management vaardigheden.

Voor wie

Deze training is uitermate geschikt voor een diverse groep professionals die werkzaam zijn in de supply chain sector. Voor degenen die verantwoordelijk zijn voor het volledige beheer van de supply chain, van inkoop tot productdistributie, biedt de training essentiële inzichten en tools om dit complexe proces efficiënt te beheren. Ook leidinggevenden die dagelijks toezicht houden op de operaties binnen productie- en distributiecentra kunnen veel baat hebben bij deze training, omdat ze leren hoe ze operationele processen kunnen optimaliseren en de productiviteit kunnen verhogen.

Daarnaast richt de training zich op individuen die betrokken zijn bij het ontwikkelen van lange termijn supply chain strategieën en het verbeteren van de operationele efficiëntie. Ze krijgen waardevolle handvatten aangereikt om strategische plannen te maken en de operationele prestaties te verbeteren. Personen die verantwoordelijk zijn voor de inkoop van materialen en het beheren van voorraadniveaus binnen een organisatie vinden in deze training de kennis en technieken om hun inkoopstrategieën en voorraadbeheer te optimaliseren, wat kan leiden tot kostenbesparingen en verhoogde efficiëntie.

Professionals die logistieke processen beheren, zoals transport, warehousing en distributie, krijgen in deze training de tools om deze processen soepel en effectief te laten verlopen. Voor degenen die zich richten op het beheren van risico’s in de supply chain en het implementeren van duurzame en circulaire supply chain praktijken, biedt de training diepgaande kennis over risicomanagement en duurzaamheid.

Leidinggevenden die verantwoordelijk zijn voor het leiden van supply chain projecten en het aansturen van teams binnen hun organisatie kunnen profiteren van de training door nieuwe vaardigheden op het gebied van projectmanagement en teamleiderschap op te doen. Tot slot is de training zeer waardevol voor individuen die nieuwe technologieën en innovatieve benaderingen willen integreren in hun supply chain processen, omdat ze leren hoe ze deze effectief kunnen implementeren om hun processen te verbeteren en een concurrentievoordeel te behalen.

Kortom, deze training is ontworpen om een breed scala aan professionals binnen de supply chain sector te ondersteunen, waardoor zij beter uitgerust zijn om de uitdagingen van hun vakgebied aan te gaan en hun organisaties naar een hoger niveau te tillen.

Welke VCARE opleiding past bij mij?

De opleiding Certified Production and Inventory Analist is gericht op professionals die werkzaam zijn binnen een typische productie- of procesindustrie. De CPIA-opleiding is erop ingericht om een cursist zijn/haar kennis van een business omgeving te vergroten met daarin in het bijzonder de rol van productie.

De opleiding Certified Store and Stock Controller is gericht op professionals die (mede-) verantwoordelijk zijn voor het beheer van de voorraad en het magazijn. Het CSSC-programma is ontworpen om je kennis van de rol van de winkel, de functies van het winkelpersoneel, hoe voorraad wordt beheerd en verplaatst in en uit de winkel, te verhogen.

De opleiding Certified Supply Chain Leader is een geavanceerde opleiding ontworpen voor professionals die hun expertise in supply chain management willen verbeteren. Deze opleiding voorziet deelnemers van praktische en operationele kennis die essentieel is voor het effectief beheren en leiden van supply chain operaties. Het CSCL-programma is gebaseerd op een praktische, realistische benadering en leert zowel de basis als de complexiteiten van supply chain management. Het is gestructureerd om deelnemers een grondig begrip te geven van verschillende aspecten van de supply chain, inclusief voorraadbeheer, inkoop, productie, opslag, logistiek, en de nieuwste trends en technologieën in het veld.