EJLog European Junior Logistician

Wil je logistiek specialist op internationaal niveau worden? Dan is de EJLog European Junior Logistician opleiding wat je zoekt. EJLog is een internationaal erkende logistieke opleiding met als doel het opleiden tot logistiek specialist die leiding kan geven aan medewerkers op uitvoerend niveau in een enkele logistieke discipline zoals opslag of materiaalbeheer.

Prijs

Vanaf €400,-

Duur

5-7 sessies per module

Plaats

Opleidingslocaties en in-company

Wil je je certificeren? Dan moet je vier modules succesvol afronden, waaronder de twee verplichte modules.

Module 1: Basic Supply Chain Concepts (BSCC)*
Module 2: Core Management Skills (CMS)*
Module 3: Inventory Management (IM)
Module 4: Sourcing & Procurement (S&P)
Module 5: Production and Planning (P&P)
Module 6: Warehouse Management (WM)
Module 7: Transport Management (TM)
* zijn verplichte modules

Meer informatie over de inhoud van opleiding

In onze opleidingsbrochures staat alles wat je moet weten over de opleiding. Via onderstaande knop kun je vrijblijvend een brochure aanvragen.

Brochure aanvragen

Opleidingsniveau

Het instroomniveau is MBO. Om te slagen voor de opleiding moet je vier van de zeven logistieke modules succesvol hebben afgerond. De modules Basic Supply Chain Concept Skills (BSCC) en Core Management Skills (CM) zijn verplichte modules.

Zelfstudie of e-learning

Kies je voor e-learning of zelfstudie dan bepaal je zelf wanneer je begint. Wij sturen je de studiematerialen die je nodig hebt. Bij e-learning kun je gebruik maken van contactmomenten met onze docent op een vastgesteld tijdstip (in onderling overleg). Dit kan per e-mail of telefonisch.

De studiebelasting is ongeveer 100 uur bij het volgen van alle vier de modules.

De klassikale lessen vinden plaats op goed bereikbare locaties. Bij voldoende inschrijvingen vindt de cursus plaats in:

 • ‘s-Hertogenbosch
 • Arnhem
 • Alkmaar
 • Amsterdam
 • Assen
 • Eindhoven
 • Heerlen
 • Rotterdam
 • Weert
 • Vianen

In-company

We kunnen deze opleiding ook in-company verzorgen. Vraag hier een offerte aan.

De kosten voor het volgen van het ELog-programma zijn weergegeven in de onderstaande tabel en zijn inclusief literatuur, syllabi en overige documentatie, maar exclusief btw en examengeld.

Cursuskosten EJLog per module*

EJLog variant 1 module 2 modules 4 modules  
E-learning €  800,- €  750,- €  700,-  
Zelfstudie €  450,- €  425,- €  400,-

Als je je voor meerdere modules inschrijft, dan wordt de cursusprijs per module voordeliger.

*prijswijzigingen voorbehouden
** Neem je alle modules in één keer af, dan heb je twee jaar de tijd om de modules te volgen/af te ronden.CRKBO

Btw-vrij

Volg je de opleiding particulier, of werk je voor de overheid of een stichting? We kunnen btw-vrij factureren, vraag naar de mogelijkheden.

 

EJLog programma

Tijdens de EJLOG opleiding ga je aan de slag met thema’s als ketenlogistiek, productieplanning, voorraad-, magazijn- en transportbeheer. De ELog opleidingen zijn in het leven geroepen door het DCBL. De opleidingen en de daarbij horende certificaten hebben een internationale erkenning, wat de flexibiliteit van de gecertificeerde medewerkers verhoogt.

Wij bieden deze opleiding in de e-learning of zelfstudie variant aan, dit betekent dat je zelf bepaalt wanneer je begint. Wij sturen je de studiematerialen die je nodig hebt. Bij e-learning kun je gebruik maken van contactmomenten met onze docent op een vastgesteld tijdstip (in onderling overleg). Dit kan per e-mail of telefonisch. De studiebelasting is ongeveer 100 uur bij het volgen van alle vier de modules. Onze EJLog opleiding bereid je grondig voor op het ELog examen, geeft inzicht in de theorie en stelt de cursist in staat om de theoretische concepten toe te passen in zijn of haar eigen praktijksituatie.

De EJLOG opleiding bied je:

 • Inzicht in de theorie en terminologie van de logistiek
 • Handvatten voor een goede uitoefening van je beroep
 • Een Europees erkend certificaat
 • Betere carrière mogelijkheden door de industry-acceptance van het certificaat

EJLog certificering

Voor het (internationale) bedrijfsleven is het steeds belangrijker geworden een helder beeld te hebben van logistieke certificering. Om deze titel te verkrijgen moet je voor 4 (2 verplichte en 2 facultatieve) van de 7 verschillende logistieke modules op juniorniveau zijn geslaagd. Tevens moet je voor het ELog examen slagen.

Voor wie

Voor professionals met logistieke ervaring en eerstelijns operationeel leidinggevenden. Deze training is met name geschikt voor mensen met een VMBO/MBO werkniveau die specifiek hun kennis van logistiek willen ontwikkelen naar MBO-niveau 4.

Welke ELog opleiding past bij mij?

De opleiding EJLog – European Junior Logistician is geschikt voor professionals die leiding gegeven aan een logistiek team. Gedurende de opleiding gaat men aan de slag met thema’s als ketenlogistiek, productieplanning, voorraad-, magazijn- en transportbeheer.

De opleiding ESLog – European Senior Logistician is geschikt voor professionals die een leidinggevende en adviserende rol hebben in de organisatie. Gedurende de opleiding gaat men aan de slag met thema’s als managementvaardigheden, ketenlogistiek, magazijnorganisatie en voorraadbeheer op strategisch niveau.