Container

ESLog European Senior Logistician

Wil je meerdere logistieke disciplines leren managen? Dan is de ESLog European Senior Logistician opleiding wat je zoekt. De ESLog opleiding is een internationaal erkende opleiding met als doel het opleiden tot logistiek specialist die in staat is het logistieke proces te managen en leiding kan geven aan medewerkers in een aantal logistieke disciplines.

Prijs

Vanaf €400,-

Duur

7-8 sessies per module

Plaats

Opleidingslocaties en in-company

Module 1: Basic Supply Chain Concepts (BSCC)*
Module 2: Inventory Management (IM)
Module 3: Sourcing & Procurement (S&P)
Module 4: Production and Planning (PP)
Module 5: Warehouse Management (WM)
Module 6: Core Management Skills (CM)*
Module 7: Transport Management (TM)
Module 8: Supply Chain Flows & Networks (SCFN)*
*zijn verplichte modules

Meer informatie over de inhoud van opleiding

In onze opleidingsbrochures staat alles wat je moet weten over de opleiding. Via onderstaande knop kun je vrijblijvend een brochure aanvragen.

Brochure aanvragen

Opleidingsniveau

Het instroomniveau is MBO+ / HBO. Om deze titel te verkrijgen moet je voor zes van de acht (drie verplichte en drie facultatieve modules) verschillende logistieke modules op seniorniveau zijn geslaagd.

Bijzonderheden

Vooropleiding HBO of door werkervaring functionerend op dit niveau.

De opleiding bieden wij aan in twee varianten; zelfstudie of via E-learning.

Zelfstudie of E-learning

Kies je voor e-learning of zelfstudie dan bepaal je zelf wanneer je begint. Wij sturen je de studiematerialen die je nodig hebt. Bij e-learning kun je gebruik maken van contactmomenten met onze docent op een vastgesteld tijdstip (in onderling overleg). Dit kan per e-mail of telefonisch.

De studiebelasting is ongeveer 100 uur bij het volgen van alle zes de modules.

De klassikale lessen vinden plaats op goed bereikbare locaties. Bij voldoende inschrijvingen vindt de cursus plaats in:

 • ‘s-Hertogenbosch
 • Arnhem
 • Alkmaar
 • Amsterdam
 • Assen
 • Eindhoven
 • Heerlen
 • Rotterdam
 • Weert
 • Vianen

In-company

We kunnen deze opleiding ook in-company verzorgen. Vraag hier een offerte aan.

De kosten voor het volgen van het ESLog-programma zijn weergegeven in de onderstaande tabel en zijn inclusief literatuur, syllabi en overige documentatie, maar exclusief btw en examengeld.

Cursuskosten ESLog per module*

ESLog variant 1 module 2 modules 4 modules 6 modules
E-Learning € 925,- € 900,- € 825,-  € 750,-
Zelfstudie € 475,- € 450,- € 425,- € 400,-
Examen € 285,- per module

Als je je inschrijft voor meerdere modules, dan wordt de cursusprijs per module voordeliger.

*prijswijzigingen voorbehouden
Neem je alle modules in één keer af, dan heb je twee jaar de tijd om de modules te volgen/af te ronden.CRKBO

Btw-vrij

Volg je de opleiding particulier, of werk je voor de overheid of een stichting? We kunnen btw-vrij factureren, vraag naar de mogelijkheden.

 

ESLog programma

Tijdens de ESLog opleiding ga je aan de slag met thema’s als managementvaardigheden, ketenlogistiek, magazijnorganisatie en voorraadbeheer op een strategisch niveau. Je leert op efficiënte wijze logistieke processen leiden, wat je in staat zal maken om tactisch mee te kunnen denken met de organisatie.

Wij bieden deze opleiding in de e-learning of zelfstudie variant aan, dit betekent dat je zelf bepaalt wanneer je begint. Wij sturen je de studiematerialen die je nodig hebt. Bij e-learning kun je gebruik maken van contactmomenten met onze docent op een vastgesteld tijdstip (in onderling overleg). Dit kan per e-mail of telefonisch. De studiebelasting is ongeveer 100 uur bij het volgen van alle vier de modules. Onze ESLog opleiding bereid je grondig voor op het ELog examen, geeft inzicht in de theorie en stelt de cursist in staat om de theoretische concepten toe te passen in zijn of haar eigen praktijksituatie

De ESLOG opleiding bied je:

 • Inzicht in de theorie en terminologie van de logistiek
 • Handvatten voor een goede uitoefening van je beroep
 • Een Europees erkend certificaat
 • Betere carrière mogelijkheden door de industry-acceptance van het certificaat

ESLog certificering

Voor het (internationale) bedrijfsleven is het steeds belangrijker geworden een helder beeld te hebben van logistieke certificering. Om deze titel te verkrijgen moet je voor zes van de acht (drie verplichte en drie facultatieve modules) verschillende logistieke modules op seniorniveau zijn geslaagd. Tevens moet je voor het ELog examen slagen.

Voor wie

Leidinggevenden in magazijnen, productie, fysieke distributie en transport zowel in productie als distributiebedrijven. Het instroomniveau is MBO+ / HBO.

Welke ELog opleiding past bij mij?

De opleiding EJLog – European Junior Logistician is geschikt voor professionals die leiding gegeven aan een logistiek team. Gedurende de opleiding gaat men aan de slag met thema’s als ketenlogistiek, productieplanning, voorraad-, magazijn- en transportbeheer.

De opleiding ESLog – European Senior Logistician is geschikt voor professionals die een leidinggevende en adviserende rol hebben in de organisatie. Gedurende de opleiding gaat men aan de slag met thema’s als managementvaardigheden, ketenlogistiek, magazijnorganisatie en voorraadbeheer op strategisch niveau.