Stresshantering

Elke medewerker (ook leidinggevende) kan binnen een organisatie met een te hoge werkdruk te maken hebben. Stress is een verstoorde verhouding tussen draaglast en draagkracht waardoor je overbelast of onderbelast raakt.  

Mensen die stress ervaren komen onvolledig tot hun recht en hebben minder plezier in hun werk en hun leven. Werknemers met veel spanning op het werk zullen deze klachten herkennen. Werk kan inspannend zijn en veel energie kosten. Als alles goed gaat, rust je in het weekend en de vakantie voldoende uit. Soms gaat het echter niet goed en kost het steeds meer moeite op de been te blijven. Allerlei klachten kunnen het gevolg zijn: hoofdpijn, vermoeidheid, slapeloosheid, piekeren en concentratieproblemen. Deze klachten versterken de stress, waardoor een vicieuze cirkel dreigt, die op eigen kracht soms zeer moeilijk is te doorbreken. Uiteindelijk kan zelfs een (langdurige) burn-out optreden.

Prijs

Op offertebasis

Duur

1 sessie

Locaties

In-company

De training helpt je om te gaan met spanning op het werk. Je leert hoe je belastende factoren kunt herkennen en je oefent in het hanteren van situaties die spanning oproepen, zoals het omgaan met conflicten en het stellen van grenzen, het omgaan met tijdsdruk en het vragen van steun.

De duur van de opleiding  is 1 dagdeel.

In-company

Deze training kan incompany worden verzorgd. Vraag hier een offerte aan.

De prijzen zijn op offertebasis.

Je kunt hier een offerte aanvragen.

In combinatie met de overige modules kun je zelf je managementcursus samenstellen op basis van de in jouw bedrijf aanwezige opleidingsbehoeften.