APICS Certifications

Logistiek management is de wetenschap van het beheren van de volledige keten van productie- en distributieprocessen, van leverancier tot eindklant. Een opleiding in logistiek management leert studenten hoe ze effectieve supply chain management-strategieën kunnen ontwikkelen en uitvoeren, inclusief inkoop, productieplanning, distributie, magazijnbeheer en vervoer.

De opleiding kan variëren van een bachelor- tot een masterdiploma en kan een opleiding in bedrijfskunde, techniek of economie zijn, met een focus op logistiek management. Studenten leren vaardigheden die nodig zijn voor succesvolle carrière in logistiek, zoals projectmanagement, besluitvorming, communicatie en informatica-toepassingen.

Afgestudeerden kunnen banen vinden in diverse industrieën, waaronder retail, productie, transport en logistiekdiensten. Zij kunnen werken als logistiek manager, supply chain analist, inkoop- of productiemanager, of in andere functies binnen logistiek en supply chain management.

Ben jij op zoek naar een internationale (APICS) Supply Chain certificering?

Haal dan je APICS/ASCM Supply Chain Certification bij ATIM en kies uit een van onze APICS certifications hierboven.

Wat is het verschil tussen CLTD, CPIM en CSCP van APICS?

APICS biedt verschillende Supply Chain certificeringen aan voor professionals die werkzaam zijn in de supply chain management en operations management.

De Certified Supply Chain Professional (CSCP) certificering is gericht op het verbeteren van de algehele supply chain prestaties van een organisatie. De CSCP-certificering omvat onderwerpen zoals inkoop, productieplanning, materialenbeheer, distributie en logistiek.

De Certified in Logistics, Transportation and Distribution (CLTD) certificering richt zich op het verbeteren van de logistieke prestaties van een organisatie. De CLTD-certificering omvat onderwerpen zoals transport, distributie, magazijnbeheer en logistieke netwerkontwerp.

De Certified in Planning and Inventory Management (CPIM) certificering richt zich op het verbeteren van de productie- en voorraadbeheerprestaties van een organisatie. De CPIM-certificering omvat onderwerpen zoals productieplanning, materiaalbeheer, capaciteitsplanning en inkoop.

In samenvatting, CSCP richt zich op de gehele Supply Chain, CLTD richt zich op logistiek en Transport en CPIM richt zich op Planning en voorraadbeheer. Elk certificaat heeft zijn eigen specifieke aandachtsgebieden.

Wat is een APICS Supply Chain Certification?

APICS Certifications zijn internationale certificeringen die worden aangeboden door APICS. De APICS certificationas zijn speciaal bedoeld voor professionals die werkzaam zijn in supply chain management en operations management. De certificeringen van APICS zijn bedoeld om professionals te helpen hun kennis en vaardigheden in deze gebieden te verbeteren en hun carrièrekansen te vergroten.

APICS biedt verschillende certificeringen aan, waaronder de Certified Supply Chain Professional (CSCP), de Certified in Logistics, Transportation and Distribution (CLTD) en de Certified in Production and Inventory Management (CPIM). Elk certificaat is gericht op specifieke aspecten van operations management, zoals supply chain management, logistiek, transport en distributie, en planning- en voorraadbeheer.

Om een APICS certificering te behalen, moet een kandidaat een examen afleggen en aan de vereisten van de certificering voldoen. Deze vereisten kunnen variëren, afhankelijk van het certificaat, maar kunnen onder andere relevante werkervaring en professionele ontwikkeling omvatten.

APICS opleiding verschil

Wat is de beste Supply Chain Certification?

Er is geen enkele supply chain certification die als de beste wordt beschouwd. Welke certificering het beste bij uw behoeften past, hangt af van uw ervaring, opleiding en carrièredoelen. ATIM biedt verschillende certificeringen voor de supply chain aan:

APICS CLTD Certified in Logistics, Transportation & Distribution

APICS CPIM Certified in Planning & Inventory Management

APICS CSCP Certified Supply Chain Professional

ISCEA CSCA Certified Supply Chain Analyst

VCARE CPIA Certified Production and Inventory Analyst

VCARE CSSC Certified Store and Stock Controller

VCARE CSCL Certified Supply Chain Leader

Een aantal andere van de meest gerenommeerde en gerespecteerde opleidingen en programma’s voor supply chain management zijn:

  • The Chartered Institute of Procurement & Supply (CIPS) aangeboden door Chartered Institute of Procurement & Supply
  • The Master of Business Administration (MBA) met een specialisatie in Supply Chain Management aangeboden door verschillende universiteiten wereldwijd
  • De Global Supply Chain Management programma’s aangeboden door top universiteiten zoals MIT, Stanford, en Penn State
  • De Master of Supply Chain Management programma’s aangeboden door universiteiten zoals SCM World University Rankings.

Het is belangrijk om de doelen van de opleiding en de eigen situatie in gedachten te houden voordat je een keuze maakt. Ook is het goed om te overwegen of een online of een klassikale opleiding het beste bij je past en of er een mogelijkheid bestaat om de opleiding te combineren met het werk.

Wat zijn APICS Supply Chain certifications?

APICS/ASCM certifications zijn professionele certificeringen die worden uitgegeven door de Association for Operations Management (APICS) en de American Supply Chain Management Association (ASCM). Deze certificeringen zijn bedoeld om professionals te helpen hun kennis en vaardigheden op het gebied van supply chain management, operations management, productie en logistiek te verbeteren. De certificeringen omv