Forecasting software implementatie bij Medline

Forecasting software zorgt voor optimalisatie, kosten efficiëntie en verhoogde omzet bij Medline. ATIM Solutions heeft de afgelopen jaren mogen ondersteunen bij de implementatie van Forecast Pro TRAC, met uitstekende resultaten als gevolg.

Medline is producent en distributeur van een uitgebreid assortiment aan medische en chirurgische producten voor gezondheidsinstellingen en de detailhandel wereldwijd. In Europa hebben 2 fabrieken en 8 distributie centra. In totaal hebben ze 28.000 demand forecasting units waar vraag op gerealiseerd wordt. Om deze vraag gestructureerd te kunnen beantwoorden maakt Medline sinds 2015 gebruik van een overkoepelende forecasting software, Forecast Pro TRAC.

Het forecasting process is gericht op de business in Europa en ondersteunt de supply chain. De forecasting software kijkt naar de historische data van de afgelopen 3 jaar. Op basis van deze historische data maakt het systeem een voorspelling voor de komende 18 maanden. Met behulp van deze forecasting software kan Medline haar prognosenauwkeurigheid verbeteren, om meer kans te hebben om het juiste product op het juiste moment, in de juiste hoeveelheid, op de juiste plaats te hebben.

In 2018 is begonnen met de transformatie van stand-alone PC omgevingen naar een server omgeving met automatische koppeling met het ERP systeem. Tevens werd additionele data ingelezen en met behulp van calculated fields werd aan SKU’s een prioriteit toegekend.

Medline Kleve Warehouse

De uitdaging

In 2018 ontstond er vraag vanuit Medline om een koppeling met het CRM systeem te realiseren. Deze koppeling zou een betere aansluiting op de actuele marktsituatie brengen. Met een dergelijke koppeling wordt er niet enkel gekeken naar historische data, maar ook naar de uitstaande offertes, nieuwe klanten en klanten die weg zijn gevallen. Alle belangrijke inputs voor demand planning worden in één scherm weergegeven, zodat planners betere beslissingen kunnen nemen. Hierdoor kan men een supply chain realiseren die nog beter aansluit bij de actuele situatie.

De vraag voor een dergelijke koppeling groeide gedurende de COVID-periode. Echter, gedurende deze periode ervoer Medline een enorme bedrijfsgroei, met de bijhorende uitdagingen. Tijdens de COVID-periode was de situatie rond vraag en aanbod voor pandemische artikelen zeer onvoorspelbaar, waardoor de nauwkeurigheid van de prognoses drastisch daalde. Zodoende is de implementatie van de CRM-koppeling met meer als een jaar uitgesteld, alvorens opnieuw terug opgepakt te worden.

Forecasting software

De forecasting software die in gebruik is bij Medline is Forecast Pro TRAC. Middels dit systeem kan men met één klik op de knop een verkoopvoorspelling maken.

Forecast Pro TRAC maakt gebruik van een grote hoeveelheid forecasting modellen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om gespecialiseerde methodieken te gebruiken voor nieuwe producten, promotie artikelen en eenmalige acties. Daarbij is er de mogelijkheid om de “beste keuze” optie te kiezen. Door het gebruik van diverse forecasting modellen kan er snel en gemakkelijk een verkoopvoorspelling gedaan worden.

Medline gebruikt deze forecasting software zeer effectief in geheel Europa. Het stelt hun in staat om hun vraaggestuurd planningsproces te optimaliseren en daarmee kosten efficiënt te werken. Een koppeling met het CRM systeem van Medline zorgt voor een soepelere communicatie met het sales team.

Forecast Pro Software bij Medline

Consultancy

Vanuit ATIM Solutions is de consultancy verleend aan Medline. Een consultant van ATIM Solutions was nauw betrokken bij de implementatie van de CRM-koppeling. Vanaf het begin van het traject is onze consultant in gesprek geweest met Medline. De wensen werden in kaart gebracht en toegepast in de software. Vervolgens werd er training en ondersteuning geboden. Momenteel vindt er nog steeds training plaats. ATIM Solutions biedt bovendien een eerstelijnshelpdesk aan Medline.

Gedurende het gehele traject was er vanuit ATIM Solutions één consultant betrokken. Door de tijdelijke stop gedurende de COVID periode heeft het gehele traject uiteindelijk vier jaar geduurd. Vanaf de design fase tot de hypercare na de GoLive. Medline zei hierover het volgende: “It brings confidence to the project team, and also it saves time when we can rely on one contact for Forecast Pro TRAC, having the full history and knowledge of Medline process.”

De implementatie realiseerde veel verandermanagement bij Medline. De consultant van ATIM Solutions ondersteunde hierbij met grote flexibiliteit. Er waren enkele weekenden waarop er belangrijke updates gedaan werden aan het systeem. Ook op deze momenten was er altijd ondersteuning vanuit ATIM Solutions.

“We’ve experienced a great flexibility in working with ATIM Solutions for the implementation of a connection between our CRM systems and Forecast Pro TRAC” – Alexis Basson, Medline.

Forecasting software van ATIM Solutions

ATIM Solutions werkt al 25 jaar samen met Forecast Pro TRAC. Wij bieden u een structurele oplossing aan om uw forecast te verbeteren. Forecast Pro TRAC creëert nauwkeurige vraagvoorspellingen van uw artikelen. Onze forecast tool is het ideale forecast, demand planning en S&OP aanvullend systeem die u zich maar kan wensen. Forecast Pro TRAC maakt altijd automatisch de beste forecast methode op elk niveau in de keten.

Onze forecast software werkt samen met uw ERP systeem, zoals OracleSAPExact of eventuele andere software die u binnen uw bedrijf gebruikt.U kunt met Forecast Pro TRAC veel beter anticiperen op uw verkoopproces door middel van inzichtelijke forecasting. Ook krijgt u daarmee een goed inzicht in de toekomstige omzet. U kunt vooruitkijken en bijsturen, indien de gebudgetteerde omzet niet gehaald dreigt te worden.

ATIM is expert op het gebied van forecasting en demand management en biedt bedrijven wereldwijd advies en support op het gebied van forecasting, demand planning en sales en operations planning (S&OP). Daarnaast begeleiden we onze klanten altijd bij het afnemen van forecastsoftware.

De betaalbare en gemakkelijk te gebruiken bedrijfsoplossing geeft uw team de mogelijkheid om nauwkeurig en geloofwaardige vraagvoorspellingen te maken. Forecast Pro TRAC analyseert en valideert verschillende bewezen voorspellingsmethodes. Onderzoek heeft aangetoond dat geen enkele andere methode beter werkt voor al uw data, dan die Forecast Pro TRAC u aanreikt.

Voorraadoptimalisatie kan veel voordelen opleveren. U kunt voorraadniveaus terugdringen en serviceprestaties verbeteren. Het resultaat? Een betere winstgevendheid!

Wil je weten wat Forecast Pro TRAC voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op!

Info@atim.nl
T: +31(0)85 782 06 88

Wil je meer weten over Medline en haar activiteiten? Neem een kijkje op de website!
Nederlands: https://bit.ly/3MVuhis
English : https://bit.ly/3AcEi3t

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *