APICS Examen

APICS CPIM Learning System

CPIM examen

Vanaf € 995,-

CTSC APICS

CTSC examen

inbegrepen

APICS CLTD Learning System

CLTD examen

Vanaf € 925,-

APICS CSCP Learning System

CSCP examen

Vanaf € 1150,-

Voor het afleggen van het APICS examen, heb je een ATT nodig, deze kan bij ATIM worden aangeschaft. Heb je een ATT, dan kun je bij Pearson Vue een examen inplannen op een zelfgekozen dag en tijd. Nadat ATIM de ATT heeft aangevraagd, kun je deze vinden in je account op de website van APICS. De ATT is na aanvraag zes maanden geldig. Informatie over het testbeleid en de voorwaarden voor een ATT-verlenging staan in het APICS-examenhandboek. Samen met het testbeleid schetst dit ook de processen, procedures en het beleid met betrekking op de APICS opleidingen. Het is aanbevolen om het handboek volledig door te lezen, voordat een APICS-examen wordt aangevraagd.

Membership

Een ASCM-lidmaatschap heeft een geldigheidsduur van één jaar en wordt meteen geactiveerd bij de aanschaf van het studiemateriaal. Dit lidmaatschap biedt u een jaar lang toegang tot examenkortingen en andere voordelen voor leden. Het lidmaatschap eindigt automatisch na één jaar.

Voor € 215,- excl. btw per jaar kun je al member worden van ASCM/APICS.

Wanneer je member bent geniet je van de volgende voordelen:

  • Je ontvangt elk jaar dat je member bent 6 maintenance punten. 5 jaar na het behalen van je certificering moet je 75 maintenance punten verzameld hebben om je certificering te behouden. Voor meer informatie over het maintenance programma van APICS kijk op het volgende tabblad
  • Korting bij aankoop van examens van ASCM/APICS.
  • Volg discussie groepen en korte, gespecialiseerde leertrajecten gericht op een bepaald onderwerp om u te helpen uw kennis uit te breiden – ook deze komen in aanmerking voor je Maintenance.

Voor alle voordelen kun je kijken op de site van ASCM; member benefits

 

Prijzen

De kosten voor een APICS membership bedragen € 215,- exclusief btw.

De hieronder vermelde prijzen zijn exclusief btw en per examen.

Prijzen ATT member ATT Non-member Retake member Retake non-member
CPIM € 995,- € 1250,- € 395,- € 495,-
CTSC inbegrepen bij het lesmateriaal niet mogelijk € 395,- € 495,-
CSCP € 1150,- € 1395,- € 395,- € 495,-
CLTD € 925,-  € 1075,- € 395,- € 495,-

Btw-vrijCRKBO

Volg je de opleiding particulier, of werk je voor de overheid of een stichting? We kunnen btw-vrij factureren, vraag naar de mogelijkheden.

 

CPIM examen

Bij het CPIM examen krijg je 150 multiple-choice vragen. In totaal heb je 3,5 uur de tijd om het examen te maken.

Examentraining

De klassikale CPIM-opleiding wordt afgesloten met een examentraining. Tijdens de examentraining oefen je met het maken van multiple-choice vragen. Vragen? Stel ze aan je APICS-docent. Heb je voor de klassikale begeleidingsvorm gekozen, dan is de examentraining standaard inbegrepen. E-learning kandidaten kunnen de examentraining kosteloos bijwonen. Zelfstudiekandidaten kunnen tegen betaling (€ 100 per module) ook deelnemen aan de reguliere examentraining.

Certificering

Ben je geslaagd het examens, dan mag je de internationaal erkende en gewaardeerde titel CPIM voeren.

 

Vraag hier je examen aan

CTSC examen

Bij het CTC examen krijg je 150 multiple-choice vragen. In totaal heb je 3,5 uur de tijd om het examen te maken.

Examentraining

De klassikale CTSC opleiding wordt afgesloten met een examentraining. Tijdens de examentraining oefen je met het maken van multiple-choice vragen. Vragen? Stel ze aan je APICS-docent. Heb je voor de klassikale begeleidingsvorm gekozen, dan is de examentraining standaard inbegrepen. E-learning kandidaten kunnen de examentraining kosteloos bijwonen. Zelfstudiekandidaten kunnen tegen betaling (€ 100 per module) ook deelnemen aan de reguliere examentraining.

Certificering

Ben je geslaagd het examens, dan mag je de internationaal erkende en gewaardeerde titel CTSC voeren.

 

Vraag hier je examen aan

CSCP examen

Het CSCP-examen bestaat uit multiple-choice vragen en alle modules worden in één keer afgenomen. In totaal heb je 3,5 uur de tijd om het examen te maken.

Toelatingsvoorwaarden

Om deel te kunnen nemen aan het CSCP examen moet je aan minstens 1 van onderstaande criteria voldoen:

  • Minstens 3 jaar supply chain gerelateerde werkervaring.
  • In het bezit van een Bachelor’s degree of een internationiaal equivalent daarvan.
  • In het bezit van een APICS CPIM, APICS CFPIM, APICS CIRM, APICS SCOR-P, CPM, CSM of CPSM certificaat.

Het examen van APICS wordt via CBT (Computer Based Testing) afgenomen. Om examen te kunnen doen, moet je een ATT (Authorization To Test) kopen bij ATIM, waarna je deze binnen een bepaalde tijd moet verzilveren bij APICS.

Daarna boek je examen op locatie bij Pearson Vue, op een dag en tijdstip dat jou uitkomt.

Meer informatie vind je op de website van Pearson Vue.

Certificering

Ben je geslaagd voor het examen dan mag je de internationaal erkende en gewaardeerde titel CSCP voeren.

 

Vraag hier je examen aan

CLTD examen

Het CLTD-examen bestaat uit multiple-choice vragen en alle modules worden in één keer afgenomen. In totaal heb je 3,5 uur de tijd om het examen te maken.

Certificering

Ben je geslaagd voor de twee deelexamens, dan mag je de internationaal erkende en gewaardeerde titel CLTD voeren.

 

Vraag hier je examen aan

Maintenance

Om je APICS-certificering geldig te houden, moet je elke vijf jaar 75 maintenance punten voor professionele ontwikkeling verdienen en indienen.

Deze punten kun je verdienen met veel van de educatieve activiteiten die je al doet om je supply chain-kennis uit te breiden en op de hoogte te blijven van de nieuwste supply chain-trends.
Voor meer informatie over de regels en het beleid die relevant zijn voor het behouden van jou behaalde APICS-certificering, lees je het APICS Certification Maintenance Handbook.

Voor meer informatie over het invullen van de maintenance application, kun je de Maintenance application handleiding raadplegen.