Lean Yellow Belt

Wil je actief leren meewerken aan verbeterprojecten? Dan is de 1-daagse Lean Yellow Belt opleiding de beste opstap. Deze lean opleiding is dé basis voor medewerkers die mee gaan draaien in een Lean proces bij hun werkgever en voor iedereen die bij wil dragen aan een verbeterproject.

Een yellow belt is iemand die is opgeleid om procesproblemen op een meer lokaal niveau op te lossen. Zij opereren meestal in projectteam die Green Belts en Blacks Belts ondersteunen bij het leveren van projecten.

Prijs

€396,-

Duur

1 dag

Plaats

Opleidingslocaties en in-company

De klassikale opleiding duurt één dag. Bij een in-company training krijg je, naast de 1-daagse training, ook twee dagdelen begeleiding op de werkvloer.


Modules

In de opleiding Lean Yellow Belt worden de volgende onderwerpen behandeld:

 1. Historisch perspectief van het Lean denken
 2. Doelstellingen van het Lean denken
 3. 5S
 4. VSM
 5. Visual Management
 6. Praktijk cases

Meer informatie over de inhoud van opleiding

In onze opleidingsbrochures staat alles wat je moet weten over de opleiding. Via onderstaande knop kun je vrijblijvend een brochure aanvragen.

Brochure aanvragen

De klassikale lessen vinden plaats op goed bereikbare locaties. Bij voldoende inschrijvingen vindt de cursus plaats in: 

 • ‘s-Hertogenbosch
 • Arnhem
 • Alkmaar
 • Amsterdam
 • Assen
 • Eindhoven
 • Heerlen
 • Rotterdam
 • Weert
 • Vianen

In-company

We kunnen deze opleiding ook in-company verzorgen.
Vraag
hier een offerte aan.

Lestijden

De lestijden voor de dagopleiding zijn van 9.30 tot 16.30 uur.
De avondopleiding wordt gegeven van 18.45 tot 21.45 uur.

 • Herfst 2024
  • Startdatum Vrijdag 20 september 2024 - Locatie 's-Hertogenbosch - van 09:30:00 tot 16:30:00
   20 september 2024

De ATIM opleiding Yellow Belt in Lean bereidt je voor op het aansluitende Leanexamen dat leidt naar de certificering Lean Yellow Belt. Deze certificering wordt door ATIM verzorgd. Het examen bestaat uit multiple-choice vragen en duurt maximaal 3 uur. Een score van tenminste 70% is vereist om te slagen voor de test. Het examen wordt afgenomen in het Nederlands.

Locaties

Het examen vindt plaats op de volgende locaties:

 • Vianen/Nieuwegein
 • ‘s-Hertogenbosch
 • Zwolle
 • Düsseldorf Ratingen (DE)
 • Of wordt in-company bij jouw organisatie verzorgd

Examenmomenten

Er zijn meerdere momenten per jaar waarop de Lean examens worden afgenomen:


*De uiterste inschrijfdatum is 30 dagen voorafgaand aan het examen en ook meteen de uiterste annuleringsdatum of de uiterste datum waarop je het examen kunt verplaatsen.

 

Inschrijven voor examen

De Yellow Belt opleiding is bedoeld voor leidinggevenden en medewerkers van organisaties of overheidsinstellingen die kennis willen maken met Lean of (binnenkort) in hun eigen organisatie te maken krijgen met Lean.

Er is geen specifieke vooropleiding vereist voor de Lean Yellow belt training.

 • Klassikaal: €395,- (excl. BTW en examenkosten).
 • Examenkosten Certified Yellow Belt in Lean (CYBL):  €225,- (exclusief BTW en onder voorbehoud van prijswijzigingen)

Na ontvangst van je aanmelding ontvang je een schriftelijke bevestiging en een uniek ID-nummer. Dit ID-CRKBOnummer heb je nodig voor elk volgend examen. Let op! Je bent pas na betaling officieel ingeschreven voor het examen. 

Btw-vrij

Volg je de opleiding particulier, of werk je voor de overheid of een stichting? We kunnen btw-vrij factureren, vraag naar de mogelijkheden.

N.B. Voor de Lean examens hanteren wij de algemene annuleringsvoorwaarden volgens het IIBLC®

Het programma

Onze opleiding is zo opgezet dat de deelnemer in één dag de basis legt voor het begrip van de Lean enterprise. Enkele essentiële tools en mogelijkheden van het Lean denken zullen aan bod komen. Na het afronden van de lean yellow belt opleiding kun je je Lean skills met de Green Belt Opleiding weer naar een hoger niveau tillen.

Bij de klassikale opleiding wordt de leerstof aangeboden in één lesdag van 08.30 uur tot 16.00 uur. Bij een in-company training krijg je, naast de 1-daagse training, ook twee dagdelen begeleiding op de werkvloer. Onze lean opleiding bereid je grondig voor op het examen, geeft inzicht in de theorie en stelt je in staat om de theoretische concepten toe te passen in je eigen praktijksituatie. Tijdens de lean yellow belt opleiding leer je:

 • Verspilling in processen herkennen en (daardoor) helpen verminderen
 • Kleine verbeteringen doorvoeren
 • Anderen ondersteunen tijdens verbetertrajecten

Lean Yellow Belt, wat is dat?

Een Lean Yellow Belt is een certificeringsniveau binnen het Lean-procesverbeteringsprogramma. Het is een van de eerste niveaus van certificering die kan worden behaald door professionals die willen leren over en betrokken willen raken bij Lean-methodologieën en -tools.

Een Lean Yellow Belt certificaat geeft aan dat de persoon een basiskennis heeft van Lean-principes, -tools en -methoden en in staat is om bij te dragen aan Lean-projecten en -initiatieven. Het geeft aan dat de persoon de fundamentele concepten van Lean begrijpt, zoals het elimineren van verspillingen, het maximaliseren van waarde en het verbeteren van processen.

Een Lean Yellow Belt opleiding omvat meestal onderwerpen zoals Lean-principes, waardestromen, procesanalyse, probleemoplossing en continue verbetering. Het doel is om professionals de vaardigheden en kennis te geven om Lean-initiatieven te ondersteunen en bij te dragen aan de verbetering van processen en productiviteit binnen hun organisaties.

Lean Yellow Belt certificaat

Met een Lean Yellow Belt certificaat heb je het doel van lean helder voor ogen en begrijp je wat je rol is binnen projecten. Praktijkcertificering levert gemiddeld €50.000 per jaar op.

Voor wie

De Yellow Belt opleiding is bedoeld voor leidinggevenden en medewerkers van organisaties of overheidsinstellingen, maar bijvoorbeeld ook zzp’ers, die kennis willen maken met Lean of (binnenkort) in hun eigen organisatie te maken krijgen met Lean.

Wat leer je bij LEAN?

Bij LEAN Yellow Belt leer je in één dag alle basisprincipes van Lean. Met een Yellow Belt certificering heb je het doel van Lean helder voor ogen en begrijp je wat je rol is binnen projecten. Lean Yellow Belt is geschikt voor iedereen die gaat bijdragen aan een verbeterproject of optimalisatie binnen de organisatie.

Bij LEAN Green Belt leer je een beter inzicht te hebben in verspillingen binnen bedrijfsprocessen. Bovendien leer je wat Lean kan betekenen binnen jouw organisatie en bij jouw rol hierin.  Lean Green Belt is geschikt voor projectleiders en beroeps-verbeteraars die verbeterprojecten en/of -programma’s (gaan) uitvoeren.

Bij LEAN Black Belt ga je nog verder de verdieping in. Er ligt een focus op het toepassen van de Lean filosofie voor het opsporen, analyseren en verminderen van problemen in processen. Lean Black Belt is geschikt voor senior verbeterproject-leiders.