Wat is Lean?

Kortom is de lean filosofie: “leren werken zonder verspilling”. Het is een wereldwijde bewezen en toegepaste verbetermethodiek gericht op het continue verbeteren van bedrijfsprocessen. Het staat voor het zó inrichten van processen dat je de maximale waarde voor de klant realiseert met zo min mogelijk verspilling. Doordat verspillingen voorkomen worden, gaan de operationele kosten omlaag, wat weer leidt tot een verbetering van het bedrijfsresultaat.

Lean is erg populair, dit komt vooral door het feit dat er niet veel andere bewezen methodes zijn die zich én focussen op de klant én op efficiencyverbetering én de mogelijkheid biedt om niet alleen top-down te verbeteren, maar ook bottom-up. Wat betreft bedrijfsverbeteringen, ligt de focus van oudsher op het verbeteren en optimaliseren van een specifiek onderdeel van het bedrijf. Als je vanuit het perspectief van de totale value chain verspillingen detecteert en elimineert, bespaart dit inspanning, geld en tijd. Door het verbeteren van de value chain stijgt de klanttevredenheid en gaan medewerkers met meer plezier naar het werk toe.

ATIM organiseert de theoretische Yellow Belt, Green Belt, Black Belt en Champion examens van het IIBLC®. Wilt u sneller op veranderende klantwensen reageren en streven naar maximale winst? Bekijk dan een van onze Lean opleidingen.

 

Voor iedereen die bij gaat dragen aan een verbeterproject-of initiatief.

Leer in één dag alle basisprincipes van Lean.
Yellow Belt is zeer geschikt om binnen de organisatie een breed draagvlak te creëren. Met een Yellow Belt certificering heb je het doel van Lean helder voor ogen en begrijpt je wat uw rol is binnen projecten.

Voor projectleiders en beroepsverbeteraars die verbeterprojecten of -programma’s gaan uitvoeren.

De Lean Green Belt opleiding geeft je een beter inzicht in verspillingen binnen bedrijfsprocessen.
 Na de training bent je in staat om de Lean methodiek toe passen in je eigen werkomgeving.

Voor senior verbeterproject-leiders

Tijdens de Black Belt opleiding ga je nog dieper in op het toepassen van de Lean filosofie. Daarmee leer je om problemen in processen op te sporen, te analyseren en te verminderen.

Behaal een internationaal erkend certificaat voor Lean via ATIM.

Het internationale Lean certificatie programma bestaat uit vier niveaus: Waarbij je start met het certificaat Yellow Belt in Lean of het certificaat Green Belt in Lean, daarna kun je opbouwen tot Black Belt in Lean en Champion in Lean.