World class consensus demand management

Demand management van wereldklasse binnen jouw organisatie realiseren? Download nu een GRATIS whitepaper van VCare Academy en zet jouw eerste stap op weg naar demand management van wereldklasse!

Goede bedrijven zitten vol uitstekende processen; productontwikkeling, klantorderverwerking, productie, verzending en distributie. In de meeste gevallen hebben deze processen ook een budget, middelen en mensen die de processen uitvoeren en verbeteren.

Als het echter om vraagbeheer gaat, zien we over het algemeen geen volwassen processen, maar ‘ad hoc’-mensen. Meestal is dit de verkoper, die aan het einde van de maand hun duimen zuigen en proberen de baas tevreden te stellen met een prognose voor de volgende maand , of als we geluk hebben, twee maanden! Er is over het algemeen geen budget, weinig middelen en niemand is toegewijd om ervoor te zorgen dat deze belangrijke taak wordt uitgevoerd en, nog belangrijker, wordt verbeterd.

Het uiteindelijke doel van het Consensus Demand Planning-proces is om het bedrijf de input te geven om de drie planningsniveaus aan te sturen;

 • Strategische planning;
 • Executive Sales en Operations Planning;
 • Master Production Scheduling.

Bron: VCARE Academy

Whitepaper world class consensus demand management

De volgende onderwerpen zijn inbegrepen in de whitepaper:

 1. The Known, The Unknown, The Really Unknown;
 2. Sales History vs. Demand History;
 3. Consensus Demand Plans and The Budget;
 4. Forecasting Time Horizons;
 5. The Demand Team, Budget and Process.

Download Whitepaper world class consensus demand management

Naam(Vereist)
Bedrijfsnaam

Auteur

Ken Titmuss
CFPIM, CSCP, SCOR-P, CPF, CS&OP PLS, CDDP, CSCA, CDDL, CLTD, DDPP DDLP, AEF. CSSC, CPIA
EREB Member
Education and Research Executive Board
VCARE Academy Inc.

Ken Titmuss is al 30 jaar een Supply Chain, Operations en Manufacturing consultant. Hij heeft met meer dan 200 bedrijven gewerkt om hen te helpen bij alle aspecten van hun productieplanning en -controlesystemen en om hun werknemers training te geven om hun kennis van Operations Management en Supply Chain Management te vergroten.

Demand Management verbeteren middels opleiding

VCARE is een gerenommeerd opleidingsinstituut dat wereldwijd supply chain professionals certificeert. VCARE’s toegewijde onderzoeks- en ontwikkelingsteam ontwikkelt voortdurend internationaal erkende geaccrediteerde certificatieprogramma’s en werkt samen met vele internationale filialen over de hele wereld om internationaal geaccepteerde professionele kwalificaties te bieden. Met een certificaat van VCare toon je aan dat je een industrie expert bent.

Bij ATIM bieden wij drie VCARE opleidingen aan:

 • CPIA – Certified Production and Inventory Analyst
 • CSSC – Certified Store and Stock Controller
 • CSCL – Certified Supply Chain Leader

Opleiding CPIA

De controle hebben over een breed scala aan productieactiviteiten die plaatsvinden binnen een typische productie- of procesindustrie. In de hedendaagse dynamische economie kan het als concurrentievoordeel gezien worden. De CPIA-opleiding is erop ingericht om een cursist zijn/haar kennis van een business omgeving te vergroten met daarin in het bijzonder de rol van productie.

Opleiding CSSC

Een goed beheer van de voorraad en het magazijn kan je een groot voordeel geven. Bijvoorbeeld wanneer je concurreert in de huidige omgeving van de klant die zegt: “Ik wil het nu”. Het CSSC-programma is ontworpen om je kennis te verhogen. Met name ten aanzien van de rol van de winkel, de functies van het winkelpersoneel, hoe voorraad wordt beheerd en verplaatst in en uit de winkel.

Opleiding CSCL

Het CSCL-programma is gebaseerd op een praktische, realistische benadering en leert zowel de basis als de complexiteiten van supply chain management. Het is gestructureerd om deelnemers een grondig begrip te geven van verschillende aspecten van de supply chain, inclusief voorraadbeheer, inkoop, productie, opslag, logistiek, en de nieuwste trends en technologieën in het veld.