Een succesvolle supply chain op elk niveau

Een succesvolle supply chain op elk niveau? Download nu een GRATIS whitepaper van VCare Academy en zet jouw eerste stap op weg naar succesvol supply chain management!

De methoden die in deze whitepaper worden besproken zijn een hybride van levenscyclus denken en een gedetailleerde proces gebaseerde benadering. Dit om het volledige proces te kunnen beoordelen. Van grondstofwinning tot productie, transport, distributie, gebruik door de klant en het einde van de levensduur.

Naast het onderzoeken van de processen, wordt kort besproken hoe je de voortgang van jouw doelwit in de loop van de tijd kunt meten. Omdat circulariteit gedurende een langere tijd veel aanpassingen en finetuning zal vergen, heb je een eenvoudige manier nodig om een dashboard van je voortgang en KPI-statistieken te maken om je op het goede spoor te houden.

Bron: VCARE Academy

Whitepaper succesvolle supply chain

De volgende onderwerpen zijn inbegrepen in de whitepaper:

  1. The importance of creating a dashboard to keep track of progress and KPI’s;
  2. Prepare the preliminary hierarchical process map;
  3. What processes should you map?;
  4. Using process maps for waste reduction.

Download whitepaper succesvolle supply chain

Naam(Vereist)
Bedrijfsnaam

Auteur

Robert B. Pojasek 
Ph.D. 
Chairman, EREB 

Denice Viktoria Staaf 
M.A, B.A. 
Executive Member, EREB
Education and Research Executive Board
VCARE Academy Inc.

Dr. Pojasek is vooral bekend vanwege zijn gebruik van de internationale ‘structuur op hoog niveau’. Dit wordt gebruikt om internationale normen te integreren voor gebruik in het bedrijf, zijn operationele faciliteiten en de leveranciers om een systeem voor risicobeheer en duurzaamheid te hanteren.

Denice heeft met verschillende organisaties op het gebied van de toeleveringsketen, productieprocessen en inkoop van grondstoffen gewerkt aan levenscyclusanalyses en duurzaam managementadvies. Ze heeft meer dan twee decennia praktijkervaring op het gebied van duurzaamheid in productieorganisaties die in organisaties over de hele wereld werken.

Succesvolle supply chain realiseren middels opleiding

VCARE is een gerenommeerd opleidingsinstituut dat wereldwijd supply chain professionals certificeert. VCARE’s toegewijde onderzoeks- en ontwikkelingsteam ontwikkelt voortdurend internationaal erkende geaccrediteerde certificatieprogramma’s en werkt samen met vele internationale filialen over de hele wereld om internationaal geaccepteerde professionele kwalificaties te bieden. Met een certificaat van VCare toon je aan dat je een industrie expert bent.

Bij ATIM bieden wij twee VCARE opleidingen aan:

  • CPIA – Certified Production and Inventory Analyst
  • CSSC – Certified Store and Stock Controller

Opleiding CPIA

De controle hebben over een breed scala aan productieactiviteiten die plaatsvinden binnen een typische productie- of procesindustrie. In de hedendaagse dynamische economie kan het als concurrentievoordeel gezien worden. De CPIA-opleiding is erop ingericht om een cursist zijn/haar kennis van een business omgeving te vergroten met daarin in het bijzonder de rol van productie.

Opleiding CSSC

Een goed beheer van de voorraad en het magazijn kan je een groot voordeel geven. Bijvoorbeeld wanneer je concurreert in de huidige omgeving van de klant die zegt: “Ik wil het nu”. Het CSSC-programma is ontworpen om je kennis te verhogen. Met name ten aanzien van de rol van de winkel, de functies van het winkelpersoneel, hoe voorraad wordt beheerd en verplaatst in en uit de winkel.

Opleiding CSCL

Het CSCL-programma is gebaseerd op een praktische, realistische benadering en leert zowel de basis als de complexiteiten van supply chain management. Het is gestructureerd om deelnemers een grondig begrip te geven van verschillende aspecten van de supply chain, inclusief voorraadbeheer, inkoop, productie, opslag, logistiek, en de nieuwste trends en technologieën in het veld.