Wat is een transformatie doel in circulariteit?

Een transformatie doel is een specifiek doel om een transformatie te bereiken in hoe iets wordt gedaan.

We hebben bijvoorbeeld misschien niet de technologie om zonnepanelen zonder lijm te monteren. Hierdoor zijn ze niet 100% recyclebaar zonder gebruik te maken van gevaarlijke materialen. Maar door ons op het doel te concentreren, kunnen we die specifieke technologie ontwikkelen. De transformatie kan een industrie (logistiek), een proces (productie) of zelfs een manier van denken (Life Cycle Thinking) zijn. Transformatiedoelen zijn belangrijk omdat ze de voortgang in de richting van de circulaire economie meten en gaandeweg kunnen meten.

Transformatie doelstellingen

Transformatie doelstellingen zijn een van de essentiële componenten van de circulaire economie. Ze leiden tot het succes van een bedrijf in de circulaire economie. Dat is waar bedrijven zich op moeten richten als ze proberen hun bedrijf te verduurzamen. Natuurlijk is efficiënt zijn en het besparen van materialen of energie goed. Maar de transformatie is de sprong naar een nieuwe manier van produceren, vervoeren of bezitten van een goed.

Een transformatiedoel is een meetbaar doel dat een bedrijf zichzelf stelt. Het is iets dat je kunt gebruiken om vorderingen bij te houden om een duurzamer bedrijf te worden. Waardoor je iets specifieks krijgt om naartoe te werken.

Hoe helpen transformatie doelen?

Transformatiedoelen helpen bedrijven zichzelf op te bouwen voor succes op de lange termijn door ervoor te zorgen dat hun doelen realistisch en haalbaar zijn. Hierdoor wordt het voor hen gemakkelijker om gemotiveerd te blijven en vooruit te blijven gaan.

Er is bijvoorbeeld geen mechanische methode voor het vervaardigen van een zonnepaneel. Het bedrijf dat zijn processen her ontwikkelt om dat doel te realiseren, zal niet alleen hulpbronnen besparen (lijm) en gevaarlijke stoffen verminderen (lijm). Maar zal ook de recycling van zonnepanelen transformeren in de industrie door de mogelijkheid te creëren om zonnepanelen te recyclen.

Op dit moment kan slechts een klein deel worden gerecycled. Hierbij wordt het meest energie-intensieve onderdeel, de zonnecellen, niet meegerekend. Door het ontwerp te veranderen en het paneel 100% recyclebaar te maken, opent de fabrikant de mogelijkheid om:

  • Alle componenten van het paneel te recyclen;
  • Markten en recyclingbedrijven te creëren voor de componenten die momenteel niet worden gerecycled;
  • Voegt de behoefte toe aan een retourlogistieknetwerk voor de recycling en remanufacturing van de componenten.

Transformatiedoelen gaan dus uiteindelijk over meer dan het besparen van materialen zoals de lijm in het zonnepaneel, maar over het transformeren van de recyclingmarkt voor zonnepanelen.

Meer weten over transformatie doelen?

ATIM is aanbieder van de opleidingen van VCARE Academy. Spijker jij je kennis bij met een opleiding?

VCARE is een gerenommeerd opleidingsinstituut dat wereldwijd supply chain professionals certificeert. VCARE’s toegewijde onderzoeks- en ontwikkelingsteam ontwikkelt voortdurend internationaal erkende geaccrediteerde certificatieprogramma’s en werkt samen met vele internationale filialen over de hele wereld om internationaal geaccepteerde professionele kwalificaties te bieden. Met een certificaat van VCare toon je aan dat je een industrie expert bent.

Certified Production and Inventory Analyst

De controle hebben over een breed scala aan productieactiviteiten die plaatsvinden binnen een typische productie- of procesindustrie, kan als een concurrentievoordeel gezien worden in de hedendaagse dynamische economie. De CPIA-opleiding is erop ingericht om een cursist zijn/haar kennis van een business omgeving te vergroten met daarin in het bijzonder de rol van productie.

Certified Store and Stock Controller

Een goed beheer van de voorraad en het magazijn kan je een groot voordeel geven wanneer je concurreert in de huidige omgeving van de klant die zegt: “Ik wil het nu”. Het CSSC-programma is ontworpen om je kennis van de rol van de winkel, de functies van het winkelpersoneel, hoe voorraad wordt beheerd en verplaatst in enuit de winkel, te verhogen.

Certified Supply Chain Leader

Het Certified Supply Chain Leader (CSCL) programma is een geavanceerde opleiding ontworpen voor professionals die hun expertise in supply chain management willen verbeteren. Deze opleiding voorziet deelnemers van praktische en operationele kennis die essentieel is voor het effectief beheren en leiden van supply chain operaties.

Het CSCL-programma is gebaseerd op een praktische, realistische benadering en leert zowel de basis als de complexiteiten van supply chain management. Het is gestructureerd om deelnemers een grondig begrip te geven van verschillende aspecten van de supply chain, inclusief voorraadbeheer, inkoop, productie, opslag, logistiek, en de nieuwste trends en technologieën in het veld.

VCARE Academy

Dit artikel inzake transformatie doelen is geschreven door Denice Viktoria Staaf, vanuit VCARE Academy.

Wie is Denice?

Member, Education and Research Executive Board (EREB)

VCARE Academy Inc. Founder

Supply Chain Diva | Sustainability and Circularity Expert | EPD and HPD Approved Preparer | Mentor and Coach | Supporter Women’s Empowerment | Green Building Advocate
Bekijk hier haar profiel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *